Pe cine ne bizuim?

Spune Guvernul ca va plati restantele pentru lucrarile derulate de administratii. Dar arata cu degetul spre gandirea celor care au fost mai inainte, la alesii natiunii din mandatul anterior. Spre rusinea noastra, de atatia ani, tot asta facem: privim cum arunca unii pisica moarta in ograda altora. La cum se spala pe maini de unele responsabilitati, ca in final, sa plece si ei, cei de astazi, cu alte bube-n cap.
Din noua primarii din Salaj, sase au datorii la constructorii care au investit in infrastuctura locala. Firmele si-au cheltuit banii speranta ca-i vor recupera de la stat. Unele chiar au dus la bun sfarsit executarea proiectelor. Au riscat. Acum stau, insa, cu spaima-n spate si nu stiu cand si daca vor mai primi banii cheltuiti in sistemele de apa, canalizare, drumuri sau poduri. Mai mult, au ajuns sa puna pe drumuri muncitorii, pentru ca n-au cu cei plati. Tot ceea ce s-a intamplat nu a avut in spate doar criza mondiala. Au concurat mai multi factori. Cei care au plecat de la guvernare au plecat poate cu temele nefacute. Cei care au venit au fost ca picati din oala. Cu sau fara criza, la noi lucrurile ar fi stat in mod cert tot asa. Fara bugete pentru continuarea investitiilor, fara bani pentru plata datoriilor la constructori.
Onor domniile lor s-au instalat de trei luni de zile in fotolii moi si caldute. Au primit si salarii. Din banii norodului. Dar pana acum, nu s-au…inteleptit sa gaseasca solutii pentru plata datoriilor. Ceea ce asteptam noi de la ei se situeaza cam departe de ceea ce credeau ei ca este guvernarea. Daca nu sunt in stare sa dreaga lucrul altora, macar sa nu-l incurce. Oricum ar fi, atata vreme cat toate aceste lucrari din infrastructura au demarat, vrem nu vrem, trebuie sa le continuam. Iar banii trebuie sa ajunga la primarii si la constructori. Alminteri, nu vom mai sti pe cine sa ne buzuim.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *