septembrie 21, 2023

PDL Sălaj spune că va caştiga Consiliul Judeţean

0

Rezultatul ultimului sondaj de opinie ii dă speranţe deputatului Lucian Bode, care spune că viitorul preşedinte al CJ va fi din partea PDL.
Partidul Democrat Liberal, organizaţia Sălaj, a dat vineri publicităţii primul sondaj de opinie, comandat in luna mai pentru a vedea care este percepţia electoratului, la un an inainte de alegerile locale. Zgarcit in detaliile privind scorul obţinut de PDL Sălaj, preşedintele organizaţiei, deputatul Lucian Bode, s-a rezumat să anunţe că organizaţia pe care o conduce „se clasează peste procentul obţinut de PDL pe ţară” şi că „Uniunea Social Liberală, la nivelul judeţului, are puţin peste 40 la sută”. „Am măsurat separat PSD, respectiv PNL, dar şi USL singură. Pot să vă spun că cele două partide pierd procente semnificative cu această alianţă, care este prost văzută de electorat”, a declarat Lucian Bode.
In ce priveşte posibilul candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, in sondajul PDL au fost măsuraţi cinci democrat-liberali. Dintre aceştia, trei s-au clasat pe locurile doi, trei şi patru, după actualul preşedinte al CJ, Tiberiu Marc, care ocupă prima poziţia cu 30 la sută, potrivit lui Bode. „In următorul sondaj de opinie, cel din toamnă, una dintre cele trei persoane va fi măsurată alături de Tiberiu Marc şi sunt convins de faptul că procentul pe care il va avea candidatul desemnat de PDL pentru această funcţie va fi de peste 30 la sută şi va fi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj”, a completat preşedintele PDL. Legat de primăriile de oraş, Lucian Bode spune că „la Jibou, primarul stă la fel de bine ca Septimiu Ţurcaş la Şimleu”, adică are un procent de peste 65 la sută, „iar la Zalău şi Cehu Silvaniei, Radu Căpilnaşiu, respectiv Andrei Varga, au in jur de 40 la sută din procente”. In cadrul sondajului comandat de PDL au fost analizate şi 26 de comune, din care şase cu primar aparţinand PDL. „Vă pot spune că la Romanaşi şi Cizer pe primul loc in topul preferinţei alegătorilor nu au ieşit primarii in funcţie”, a conchis Lucian Bode. Sondajul s-a efectuat pe un eşantion de 2700 de respondenţi, din care 1033 au fost locuitori ai municipiului Zalău, dovadă că PDL vrea să-şi recupereze scaunul de primar.
67 la sută din şimleuani votează cu Ţurcaş
Septimiu Ţurcaş este acreditat cu şanse de 67,4 la sută pentru un nou mandat, potrivit sondajului PDL pentru Primăria Şimleu Silvaniei. In acest timp, PDL a reuşit să strangă doar 21 la sută din procente. „Au fost măsurate şapte persoane, in afară de mine, pe care le-am considerat ca posibili contracandidaţi. Am incercat să-i aleg pe cei mai buni, insă am făcut o singură excepţie, avand in vedere acel scandal, şi l-am inclus şi pe Ioan Mocan. A fost ultimul din cei opt posibili candidaţi, cu 1,5 la sută, deci şase persoane l-au văzut primar”, a declarat pentru Graiul Sălajului Septimiu Ţurcaş. In ce priveşte votul pentru Consiliul Local, Ţurcaş spune că „aproape 50 la sută din şimleuani nu s-au hotărat cu cine votează, iar 25 la sută merg pe mana PDL”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut