PD-L vrea cel putin un vicepresedinte in Consiliul Judetean

In aceste zile, grupurile de negociere din PD-L si PSD se vor intalni pentru a discuta despre noile numiri in conducerile institutiilor deconcentrate.
Saptamana trecuta, presedintele PSD, domnul Tiberiu Marc, afirma ca, potrivit protocolului de colaborare la nivel central, prefectul ar urma sa provina din partidul care a castigat presedintia Consiliului Judetean, iar cei doi subprefecti, din celalalt partid al aliantei. Prin urmare, in Salaj, am avea prefect PSD si subprefecti PD-L.
Premierul Romaniei, domnul Emil Boc, a transat, se pare, si problema repolitizarii functiei de prefect. Domnia sa considera ca nu trebuie schimbata legea (potrivit careia prefectul este inalt functionar public a-politic). In schimb, in corpul inaltilor functionari publici trebuie admise mai multe persoane, din care guvernul sa poata alege oamenii de incredere. Argumentul premierului este acela ca “prefectul este omul guvernului in judet, el face politica guvernului si este firesc sa fie omul de incredere al guvernului”. Pe acest principiu, se va lucra, simplu, doar pe colorarea sau… albirea carnetelor de partid.
Domnul Cristian Barsan, purtatorul de cuvant al PD-L Salaj, ne-a spus, ieri, ca pana acum nu s-a discutat nimic concret cu PSD. “Ne-am stabilit grupul de negociere, din care fac parte presedintele PD-L, deputatul Lucian Bode si cei doi prim-vicepresedinti, Ioan Abrudan si Septimiu Turcas, si o comisie care analizeaza CV-urile si cererile de intentie pentru diferite functii”.
Cristian Barsan spune ca mai intai se vor lua in discutie institutiile. “Despre persoane vom discuta cand vom sti institutiile”.
In acest moment, PD-L-ul are doi sefi de institutii, la Inspectoratul Scolar si ITM, iar PSD-ul, Casa Judeteana de Pensii. Pentru cele doua posturi de subprefect, Cristian Barsan ne-a spus ca isi va depune o cerere de intentie si, pana acum, se mai ^vehiculeaza^ doua nume: Onorica Abrudanu si Gheorghe Stanciu.
In privinta celor doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean – Tiberiu Csoka (UDMR) si Cristian Ionescu (PNL), opinia liderului PD-L este diametral opusa fata de aceea a presedintelui PSD, Tiberiu Marc. Astfel, Cristian Barsan sustine ca “nu putem avea doua majoritati, una la nivel central – PD-L-PSD – si una la nivel local – PSD-UDMR-PNL. Pentru PD-L este o situatie defavorabila si consideram ca trebuie sa avem macar unul din cei doi vicepresedinti. Aceasta va fi o tema de negociere cu PSD”, a declarat Cristian Barsan.
Reamintim ca, saptamana trecuta, presedintele PSD, Tiberiu Marc, afirma ca in privinta vicepresedintilor Consiliului Judetean n-ar trebui sa se faca schimbari.
In Consiliul Judetean, UDMR are 9 consilieri, PSD – 9+1 (presedintele), PD-L si PNL, cate 6 consilieri. De mentionat ca, din 1996, UDMR a avut, tot timpul, in Salaj, un vicepresedinte in Consiliul Judetean si un subprefect.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut