48 de profesori au părăsit examenul de titularizare după primirea subiectelor conştienţi că nu vor reuşi să obţină o notă de 5.
Profesorii au avut ieri parte de aceeaşi exigenţă din partea supraveghetorilor, in timpul examenului naţional de titularizare, la fel ca absolvenţii de liceu la bacalaureat. Examenul s-a desfăşurat in incinta Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, unde ambele intrări au fost păzite de jandarmi şi de administraţia şcolii pentru ca nimeni să nu intre nici măcar in curtea instituţiei. Examenul a durat patru ore. In plus, in fiecare din cele 18 săli de examen au fost montate camere video de supraveghere. Informaţiile stocate, din timpul examenului, au fost stocate pe DVD-uri care pot fi puse la dispoziţie doar in baza unei hotărari judecătoreşti. De buna desfăşurare a examenului s-a asigurat şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei.
Neputincioşi in faţa subiectelor, 48 de candidaţi s-au retras
Ştefan Szabo, inspector şcolar general adjunct, ne-a declarat că nu s-a inregistrat nici un incident in timpul examenului. Cu excepţia faptului că un număr de 48 de candidaţi au ieşit din sala de examen la puţin timp după primirea subiectelor. „Au fost 48 de candidaţi care s-au retras din motive personale, nici unul dintre ei nefiind eliminaţi. Probabil au conştientizat că nu pot primi pe lucrarea lor cel puţin nota 5 şi era mai avantajos pentru ei să nu predea lucrarea, pentru că li se recunoaşte nota de la titularizarea din anii anteriori”, a explicat Szabo. Inspectorul general adjunct nu a putut să ne spună deocamdată pentru ce discipline condidau cei 48 de profesori. Surse neoficiale spun că este vorba despre educatoare limba romană. Szabo nu a dorit să comenteze dificultatea subiectului, nefiind de specialitate, subliniind doar că „Pentru unul care ştie, subiectul este uşor. Pentru cei care nu au invăţat este greu”.
Lucrări corectate in 11 locaţii din ţară
440 din cele 453 de cadre didactice inscrise pentru concursul de titularizare s-au prezentat ieri pentru susţinerea examenului. Ei candidează pentru unul din cele 84 de posturi de titulari scoase spre ocupare de ISJ Sălaj. Pentru a deveni titulari, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 la examen. Lucrările candidaţilor au ajuns in 11 locaţii din toată ţara pentru a fi corectate, potrivit inspectorului şcolar general adjunct. rezultatele vor fi afişate pe măsură ce vor ajunge de la centrele de corectare, dar nu mai tarziu de 18 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse pană in data de 19 iulie. Ocuparea posturilor se va face in şedinţe publice.
Concurenţa mare de la examen dar şi severitatea susţinerii lui pot fi explicată şi prin faptul că este ultimul an in care profesorii pot deveni titulari in sistemul de invăţămant. Potrivit noii Legi a Invăţămantului, de anul viitor examenul va fi organizat la nivel de unităţi de invăţămant, iar cadrele didactice vor putea deveni titulari doar la nivel de şcoală.
Pază militarizată la examenul profesorilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...