decembrie 7, 2022

TenarisSilcotub, cel mai important producator de tevi din otel fara sudura, va intrerupe activitatea fabricii din Zalau in perioada sarbatorilor pascale, pentru o saptamana, ne-a declarat Alexandru Rus, presedintele Sindicatului Metalurgistul. Potrivit spuselor sale, cel mai probabil, intre 13 si 21 aprilie, ca urmare a reducerii comenzilor si a ajustarii productiei.
In acest interval, cei aproape 1.000 de angajati ai unitatii vor intra in somaj tehnic, urmand sa fie remunerati cu 75% din salariu, a mai spus liderul sindical. Acesta a precizat ca si in anii anteriori, Silcotub Zalau isi intrerupea activitatea in aceasta perioada, insa doar in zilele de Pasti.
Nu este pentru prima data in acest an cand salariatii fabricii de tevi intra in somaj tehnic. In lunile februarie si martie, potrivit planului anti-criza convenit de sindicate si patronat, fiecare angajat a fost trimis in somaj tehnic pentru o saptamana. Oficialii companiei au anuntat ca, pe fondul crizei internationale, fabricile Tenaris din Zalau si Calarasi au functionat, in primele trei luni din 2009, la 20-25% din capacitate, situatie care s-ar putea regasi si in aprilie. In ceea ce priveste vanzarile, acestea s-au injumatatit in perioada decembrie 2008-februarie 2009, comparativ cu septembrie-noiembrie 2008. Ca urmare, compania a fost pusa in situatia de a face disponibilizari, astfel ca, din 15 mai, 110 persoane de la Silcotub Zalau (78 de calificati si 32 de angajati din randul personalului functional) vor ramane fara un loc de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *