Pauza de cinci saptamani la Silcotub

Incep lucrarile anuale de reparatii si intretinere
Si in iunie, cei aproape 1.000 de salariati ai producatorului de tevi TenarisSilcotub Zalau lucreaza dupa programul ultimelor luni, respectiv o saptamana de productie, doua de cursuri si una de somaj tehnic, ne-a declarat Alexandru Rus, liderul Sindicatului “Metalurgistul” din cadrul fabricii. Potrivit spuselor sale, finele lunii in curs va coincide cu intreruperea productiei si inchiderea tuturor sectiilor, in vederea derularii lucrarilor anuale de revizii si reparatii.
Contactati in acest sens, oficialii companiei au precizat ca majoritatea sectiilor de productie ale TenarisSilcotub Zalau vor functiona pana in 27 iunie, exceptand sectia laminor continuu, unde activitatea se va opri in 22 iunie. Productia va fi reluata abia in 27 iulie. In tot acest interval, “activitatile de productie vor fi intrerupte, pentru a permite efectuarea lucrarilor de mentenanta extraordinara si de reparatie a echipamentelor”, ne-au precizat surse din cadrul fabricii de tevi.
Este vorba despre derularea programelor anuale de revizie si reparatie a echipamentelor, in toate sectoarele. Investitiile ce vor fi implementate vizeaza imbunatatiri in domeniul calitatii, securitatii in munca si eficientei.
Pana la finele lunii iulie, angajatii vor efectua, in principal, concediile de odihna aferente anului 2009, cu exceptia celor care vor fi implicat in activitatile de mentenanta si de investitii. Reprezentantii fabricii nu au putut confirma daca pe parcursul celor cinci saptamani vor fi si cazuri de somaj tehnic.
Previziuni sumbre
In ultimele sase luni, cererea pentru produse tubulare a inregistrat o reducere semnificativa, au mai spus sursele citate. Astfel, “in trimestrul I 2009, consumul aparent de tevi fara sudura in Europa a fost cu 40% sub nivelul perioadei similare din 2008”, ne-au declarat oficiali ai companiei, care nu se asteapta la schimbari relevante in ceea ce priveste nivelul comenzilor in al doilea semestru al acestui an.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *