februarie 6, 2023

Paula Todoran va alerga in Japonia

Atleta legitimata la CSM “Armatura” Zalau, Paula Todoran, pregatita de Mirel Seisanu, si-a inceput pregatirea pentru noul an, inca din primele zile ale lunii ianuarie, pentru a fi intr-o forma buna la primele competitii din acest an. Actuala etapa de pregatire este axata pe un volum foarte mare de alergare (intre 20-26 km pe zi) si pe dezvoltarea fortei generale si specifice necesare in efortul competitional. Luand in considerare duritatea unor antrenamente si monotonia altora, se perfectioneaza si rezistenta psihica de care un alergator de fond are nevoie la fel ca de oxigen.
Zilele trecute, Paula Todoran a fost convocata de catre Federatia Romana de Atletism (FRA) pentru a participa cu echipa Romaniei la ekidenul de la Yokohama (Japonia). Cei 10 km pe care Paula ii va alerga acolo, sunt deopotriva si un mijloc de pregatire si verificare pentru competitia la care va lua startul in 15 februarie 2009. La startul intrecerii si-au anuntat prezenta numeroase atlete titrate din Etiopia, Rusia, Japonia, S.U.A, Kenia etc.
Dupa intoarcerea din Japonia, Paula va alerga, in 4 martie, la concursul de selectie pentru Campionatele Balcanice de cros, in localitatea Felix.
Paula Todoran si-a facut intreaga pregatire din luna ianuarie alaturi de atletul cu dubla legitimare la CSM Armatura Zalau, Samule Bita, care spera si el sa obtina calificarea pentru Campionatele Balcanice de cros.
Anul trecut, atleta Paula Todoran a incheiat anul pe pozitia secunda in clasamentul celor mai buni sportivi din judetul Salaj. Iata si cateva dintre performantele atletei: locul III, la Campionatele Balcanice de senioare la individual; locul I, la Campionatul National (C.N.) de Semimaraton Senioare, la individual; locul I, la C.N. de Semimaraton Senioare cu echipa; locul I, la C.N. de alergare montana, individual si cu echipa; locul I, la C.N. de Cros Senioare, la individual si cu echipa; locul III, la C.N. de Sala la 3000 m si locul II, la C.N. pe pista, la 5000 de m.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut