Paula Todoran de la CSM Zalau a incheiat pe locul 101 maratonul de la Rio de Janeiro

Daniela Cîrlan a abandonat înainte de jumatatea cursei


Paula Todoran, atleta salajeana prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, a încheiat proba de maraton de duminica (14 august) pe locul 101, din 159 de participanti. Legitimata la Clubul Sportiv Municipal Zalau, Paula Todoran este antrenata de Mirel Seisanu. Din cei 159 de participanti, doar 135 au reusit sa treaca linia de final. 

Paula Todoran s-a aflat pe pozitia a 61-a la jumatatea cursei si a încheiat cu timpul de 2 ore, 48 de minute si 54 de secunde, dupa cei 42 de kilometri alergati. Jemima Jelagat Sumgong (Kenya) a reusit sa se impuna în proba de maraton cu timpul de 2 ore, 24 de minute si 4 secunde. Pe locul secund s-a clasat Eunice Jepkirui Kirwa (Brunei), cu 2 ore, 24 de minute si 13 secunde, în timp ce medalia de bronz i-a revenit sportivei Mare Dibaba, cu 2 ore, 24 minute, 30 secunde.
Paula este la prima participare la Jocurile Olimpice si s-a calificat dupa ce s-a clasat pe locul opt la Maratonul de la Sevilla, terminând cursa în 2 ore, 36 de minute si 38 de secunde, timp care este si recordul ei personal.
Cealalta sportiva legitimata la CSM Zalau care a participat la Olimpiada de la Rio, Daniela Cîrlan, a abandonat înainte de jumatatea cursei.
Daniela Cîrlan, sportiva originara din judetul Sibiu, dar legitimata la CSM Zalau, antrenata de Lorena Boberschi, a abandonat înainte de a parcurge jumatate din traseul olimpic, ultimul ei timp intermediar fiind la kilometrul 10 al cursei.

Mirel Seisanu, antrenorul Paulei Todoran:
Rezultaul este sub asteptari
“Rezultatul este sub asteptarile noastre. Se datoreaza, ca si cel de acum un an de la Beijing, unei crize medicale care se declanseaza la o anumita treapta a efortului. Adica undeva în zona celor 30 de kilometri, distanta pe care am repetat-o la antrenamente, dar se pare ca în conditii emotionale de concurs se declanseaza. Pâna la 30 de kilometri parcursul a fost de record personal. S-a simtit foarte bine. Pe la 32 de kilometri a avut acea stare de rau. S-a oprit. I-a fost rau, a stat doua minute. Sigur ca si-a dat seama ca a iesit din graficul de cursa dupa cele doua minute. Dar fiind un maraton olimpic vointa ei fantastica a facut-o sa continue, si la pas si în algergare, sa treaca linia. A fost un timp slab. Mult sub posibilitatile ei. Dar spiritul olimpic a îndemnat-o sa nu abandoneze. Am vazut si ca Daniela a trecut 5.000 metri la un timp foarte slab”, ne-a declarat ieri Mirel Seisanu, antrenorul Paulei Todoran.
Lorena Boberschi. antrenoarea Danielei Cîrlan:
Ceva s-a întâmplat acolo…
“Nu am vorbit cu Daniela mai multe despre ce s-a întâmplat exact cu ea. Ea si-a facut totul pe proprii bani pentru a realiza baremul pentru olimpiada. Era foarte bine pregatita si a fost foarte suparata dupa cursa. Mai multe nu am vorbit cu ea. Ceva s-a întâmplat acolo. Era foarte bine pregatita. Eu nu am mai fost lânga ea din luna mai. Nu am avut stop_coloana cantonament cu sportivul care merge la olimpiada. Probleme sunt multe, dar nu e cazul înca sa vorbim despre ele”, ne-a declarat ieri antrenoarea Danielei Cîrlan, Lorena Boberschi.
Seful Comitetului Olimpic Român demisioneza pe fondul
rezultatelor slabe si al scandalului cu echipamentul contrafacut
Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, deputat PSD, a anuntat într-un comunicat publicat în miez de noapte pe site-ul institutiei pe care o conduce ca-si va depune mandatul dupa Jocurile Olimpice. Decizia lui pare a fi una de imagine. El a fost ales în 2014 pentru o perioada de doi ani, astfel ca mandatul lui se va încheia dupa Jocurile Olimpice de la Rio, când COSR ar trebui sa orgnizeze alegeri la functiile de conducere pentru urmatorii patri ani.
“Dupa Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunarii Generale a COSR toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât si al federatiilor si cluburilor sportive. Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media. În calitate de presedinte al COSR voi face ceea ce am anuntat înca de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru îl voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv”.
Totodata, presedintese COSR si-a cerut scuze pentru echipamentul de o calitate îndoilnica a sportivilor..
”Privitor la calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal si al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât si opiniei publice. La întoarcerea în tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care îl ocupa. Vom informa neîntârziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate în acest caz”, se arata în comunicatul postat de Alin Petrache pe site-ul COSR, preluat de ProSport.
La Jocurile Olimpice de la Rio se prefigureaza cea mai slaba prestatie a României în ultimii 50 de ani! Bilantul de pâna acum, cu o medalie de aur, una de argint si doua de bronz a fost înregistrat pentru ultima data la editia din 1952, desfasurata la Helsinki.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *