octombrie 3, 2023

Paula Bărburaş – cea mai tanără autoare din Sălaj

0

Absolventa de nota 10 a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău scrie despre frămantările din adolescenţă.
La doar 14 ani, Paula Bărburaş, şi-a lansat ieri prima carte „Viaţa la 14 ani. Inceputul Sfarşitului”, devenind cea mai tanără scriitoare din Sălaj. Lansarea a avut loc in sala festivă a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, in prezenţa dascălilor care i-au pus peniţa in mană şi au invăţat-o să jongleze cu literele şi cuvintele. Astăzi, Paula are festivitatea de clasa a VIII-a, şi este şefă de promoţie, finalizand anii de studii gimnaziale cu nota 10. Scriitorul Daniel Hoblea şi subprefectul Onorica Abrudanu au subliniat că, in zilele noastre, este un lucru deosebit ca un adolescent de 14 ani să se preocupe in timpul liber de scrierea unei cărţi şi i-au insuflat tinerei că apariţia unei cărţi o obligă să nu se oprească aici.
Marcel Lucaciu, inspector şcolar la limba şi literatura romană, a subliniat faptul că evenimentul de ieri a fost unicat, Paula fiind cea mai tanără autoare din Sălaj. „Este un roman al adolescenţei, care caracte-rizează această varstă şi se bazează foarte mult pe creativitate, ficţiune, talent, elemente pe care trebuie să se bazeze orice autor. Un prozator are nevoie de foarte multă experienţă de viaţă şi foarte multe cărţi citite”, apreciază inspectorul şcolar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut