octombrie 5, 2022

Paul Magdas, în lotul national de tineret al României!

Talentul, rezultatele, munca si seriozitatea au fost ingredientele care l-au propulsat pe tânarul pugilist zalauan în atentia antrenorilor de la lotul national. Acesta l-a impresionat pe renumitul antrenor Relu Auras si în curând, sportivul salajean se va alatura colegilor de la lotul national pentru a începe antrenamentele cu acestia

rn

Reteta succesului? Nimeni nu o are. La unii poate e vorba de noroc, însa de cele mai multe ori, e nevoie de mai multe “ingrediente” pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi sau pentru a putea realiza ceea ce îti propui.
Pe drumul catre succes se afla si un tânar salajean care îsi doreste sa-si faca un nume în boxul românesc, este vorba despre Paul Magdas, care recent a fost convocat la lotul national de tineret al României, aceasta fiind confirmarea talentului pe care îl detine si a rezultatelor înregistrate pâna în prezent la competitiile importante din tara.
Magdas începea boxul la vârsta de 13 ani, la CSM Zalau, sub îndrumarea maestrului Ioan Popa. Sigur, înca de la început calitatile sale au fost vizibile pentru antrenorii de la clubul zalauan, iar roadele au început sa apara la doar 6 luni de la primul sau contact cu acest sport.
Astfel, prima medalie cucerita de Paul Magdas a fost una de bronz la Campionatul National de Cadeti. Pe masura ce trecea timpul, elevul lui Ioan Popa a început sa aiba rezultate tot mai bune. Chiar daca a trecut la juniori, tânarul pugilist a cucerit argintul la Cupa României în 2015.
A fost si la Centrul Olimpic de la Resita
În cadrul acelei competitii, salajeanul a fost remarcat de antrenorii Centrului Olimpic de la Resita si la doar o luna de la Cupa României, Magdas a fost cooptat la Centrul Olimpic.
Acolo, pugilistul salajean a impresionat si timp de aproape un an de zile a facut meciuri foarte bune pe la competitiile pe la care a participat, însa toata aventura sa la Centrul de la Resita s-a oprit brusc, în martie 2016, când Centrul Olimpic s-a desfiintat.
Totusi, ascensiunea lui Paul Magdas a continuat, si dupa ce s-a întors la Zalau, pugilistul a mai cucerit medalia de bronz la Campionatul National de Juniori, în 2017.
Începând din acest an, tânarul se pregateste sub comanda antrenorilor Ioan Dragos si Adrian Poputea, el trecând la nivelul tineretului. si la aceasta categorie de vârsta, rezultatele nu au întârziat sa apara pentru sportivul salajean.
Astfel, Paul Magdas a cucerit medalia de aur la Cupa României de Tineret. Pugilistul de la CSM Zalau nu s-a dezmintit si la Campionatul National a cucerit medalia de argint.
Remarcat chiar si de renumitul antrenor, Relu Auras!
Aceste rezultate bune înregistrate de Paul Magdas nu au trecut cu vederea si la scurt timp dupa desfasurarea Campionatului National, pugilistul de la CSM Zalau a fost convocat la Lotul National de Tineret al României.
Acesta a participat la un stagiu de pregatire la Bacau a lotului national, acolo unde a avut ocazia sa-l impresioneze pe renumitul antrenor Relu Auras.
Adrian Poputea: “Paul este foarte motivat când vine vorba de box”
În urma stagiului, antrenorii lotului national au ramas impresionati de calitatile si de potentialul lui Magdas si au hotarât ca salajeanul sa ramâna în lot.
Astfel, pugilistul de la CSM Zalau se antreneaza pe plan local sub comanda lui Ioan Dragos si Adrian Poputea si asteapta ca în perioada urmatoare sa fie chemat din nou la lotul national.
“Paul este foarte motivat când vine vorba de box, aceasta motivatie fiind data de familia lui care îl sprijina în tot ceea ce face pentru a ajunge la marea performanta. Ma bucur ca si cei de la lotul national au remarcat potentialul de care da dovada si l-au cooptat în lot. El continua pregatirea si pe plan local si obiectivul principal este o clasare cât mai aproape de podium la Campionatul European din septembrie de anul viitor”, ne-a spus Poputea.
Paul Magdas: “Sunt bucuros ca am aceasta sansa de a fi în lotul national”
Convocarea la lotul national a adus o mare bucurie în sufletul tânarului, dar si un motiv de a-l ambitiona si mai tare. De fapt, talentatul pugilist a si anuntat ca vrea sa impresioneze si sa arate ca poate ajunge la un nivel ridicat.
“Sunt bucuros ca am aceasta sansa de a fi în lotul national. Acolo, nivelul performantelor mele va creste mult. Voi da tot ce pot pentru a arata de ce sunt în stare la nivel maxim. Am parte de toata sustinerea din partea familiei în primul rând, precum si a clubului si antrenorilor maestru – Adrian Poputea si maestru Ioan Dragos, care au încredere suta la suta în mine ca voi ajunge sus”, a spus Paul Magdas pentru Sportul Salajean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.