Patru școli din Zalău, în reabilitare pe bani europeni

1
271

Prin Programul Operațional Regional eficiență energetică clădiri publice, patru unități de învățământ din municipiu sunt în proces de modernizare. La finalul lucrărilor, acestea vor beneficia de anveloparea clădirii și refacerea finisajelor exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, refacerea în totalitate a șarpantei, recompartimentări interioare pentru amenajarea grupurilor sanitare accesibile persoanelor cu dizabilități, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și refacerea trotuarelor de protecție.

La Liceul de Artă “Ioan Sima”, lucrările sunt realizate în procent de 73,76 la sută. Au fost finalizate lucrările interioare și la acoperiș și s-a realizat termosistemul și tencuiala la corpul A. În momentul de față se execută termosistemul la corpul B. Valoarea proiectului este de 5.799.762,88 lei.

La Liceul Reformat “Wesselenyi”, lucrările sunt realizate în procent de 95,87 la sută. Lucrările de construcții sunt finalizate, urmează să fie finalizată și partea de dotări. Valoarea proiectului este de 3.629.941,38 lei.

La Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, au fost executate lucrări în procent de 30,69 la sută. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la corpul C, la corpul B au fost finalizate lucrările de finisaje exterioare și terasele, iar în interior a fost montată tâmplăria, au fost executate instalațiile electrice și finisajele în procent de 90 la sută. La sala de sport au fost efectuate lucrări de instalații termice și sanitare. Valoarea proiectului este de 11.302.560,23 lei.

La Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, procentul de realizare a investiției este de 6,65 la sută. Au fost finalizate lucrările la acoperiș, iar în momentul de față se lucrează la instalațiile electrice și sanitare și se efectuează lucrări interioare la ultimul etaj. Valoarea proiectului este de 3.544.907,44 lei.

“Având în vedere că în aceste unități de învățământ nu se desfășoară cursuri în această perioadă, se lucrează intens pentru avansarea lucrărilor de modernizare. Odată cu finalizarea investițiilor, a căror valoare totală este de peste 5 milioane euro, elevii vor beneficia de infrastructură școlară modernă, în care procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții”, spune Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

1 COMENTARIU

 1. Liceul Reformat “Wesselenyi” si Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” – exista si asa ceva? Liceuri religioase in Zalau?
  Stiti povestea cu tiganca batuta de tigan, dupa ce s-a intors de la targ cu o lingura de lemn ? De ce a batut-o?
  „Pai ma tiganca, noi nu avem ce pune pe masa si tu cumperi mobilier ?!?! ”
  Cum masa au ajuns popii sa ne conduca? Popii si politicienii, corupti si prosti si hotii ??
  Au ajuns popii sa fie cate 4-5 intr-o biserica si noi trebuie sa le platim salarii, sa-i intretinem !!
  Imi vine sa ma cac in ea biserica, in toate cultele oficiale , caci imi e scarab de ce au ajuns !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.