Patru primari de la PSD candideaza ca independenti, sprijiniti de PNL

Cu aproximativ trei luni inainte de alegerile locale, apar primele framantari pe scena politica salajeana. Patru primari PSD au decis sa paraseasca partidul din partea caruia au candidat in urma cu patru ani si sa intre in cursa pentru un nou mandat ca independeNti, sprijiniti de PNL. Ambele tabere, liberalii si social democratii, confirma informatia.

“Colegiul Director Judetean al Partidului National Liberal Salaj, intrunit in sedinta azi, 4 iulie 2020, a validat candidaturile a 51 de candidati pentru functia de primar. in cinci comune – Fildu de Jos, Cuzaplac, Garbou, Creaca si Bocsa – vor fi sustinuti candidati independenti (fosti si actuali primari), iar in comunele Crasna, Samsud, Camar si Boghis, PNL Salaj va depune liste doar pentru Consiliul Local”, a anuntat filiala judeteana a PNL.

PSD: Ii intrebam pe PDL-istii vopsiti in PNL-isti daca atunci cand au ei un interes e buna <ciuma rosie>?

Dupa anuntul privind plecarea celor patru primari, replica social democratilor nu a intarziat sa apara, Totusi, PSD Salaj spune ca va continua discutiile cu edilii in cauza, in ideea ca, poate, acestia se vor razgandi.

“Am aflat in urma cu cateva zile ca optiunea celor patru colegi – primarii din Cuzaplac, Garbou, Creaca si Fildu de Jos – este ca la alegerile locale din acest an sa candideze ca independenti. Respectam decizia pe care au luat-o si le multumim pentru munca pe care au depus-o ani de zile in calitate de primari ai PSD in comunitatile care i-au ales. Noi vom continua discutiile cu cei patru edili si poate pana la depunerea candidaturilor vor lua o alta decizie. ii intrebam pe PDL-istii vopsiti in PNL-isti daca atunci cand au ei un interes e buna <ciuma rosie>?”, e mesajul transmis de social democrati.

Cei cinci independenti sunt Mircea Pop, primar in Cuzaplac, Alexandru Spatar, primar in Garbou, Eugen Terec, primar in comuna Creaca, Albert Nicolae, primarul comunei Fildu de Jos, si fostul primar de la Bocsa, Ioan Barou.


Candidatul de la Bocsa, fost primar condamnat pentru coruptie

Ioan Barou nu este nou venit in r`ndurile liberalilor. El a mai ocupat fotoliul de primar al comunei in perioadele 2004-2008, 2008-2012 si 2012 – 2014, ultimul mandat fiindu-i intrerupt dupa ce a fost demis prin ordin de prefect, ca urmare a unei condamnari penale definitive pentru fapte de coruptie.

Fostul edil fusese trimis in judecata in 2011, acuzat fiind atunci de procurori ca, in calitate de primar, i-a ajutat pe fiul si nora secretarului comunei sa intocmeasca in fals dosarul pentru solicitarea unei subventii de la stat in vederea construirii unei locuinte in baza OUG 51/2006. Cei doi tineri au obtinut, astfel, de la Ministerul Dezvoltarii peste 50.000 de lei, angajandu-se ca pentru acesti bani sa demoleze o casa veche si sa construiasca una noua. Ioan Barou a fost condamnat in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, asimilat faptelor de coruptie, si fals intelectual, dar, dupa apel, Curtea de Apel Cluj a decis sa il condamne la un an si jumatate cu suspendare conditionata pe un termen de incercare de trei ani si sase luni.

De altfel, Ioan Barou si-a incercat norocul si la alegerile din 2016 ca independent, insa a pierdut in fata candidatului de la UDMR.


Cel mai vechi primar din Salaj merge ca independent

Primarul comunei Cuzaplac, Mircea Pop, este cel mai longeviv primar salajean. Este in functie de la Revolutie incoace si a candidat de fiecare data p`na acum din partea PSD. In toamna insa, edilul va intra in cursa pentru un nou mandat ca independent. Mircea Pop spune ca decizia e una personala si nu are legatura cu vreo nemultumire legata de partidul din care tocmai a demosionat.

“Este alegerea mea sa candidez ca independent. Am luat aceasta decizie dupa discutiile avute cu colegii, cu echipa din primarie. PNL e un partid care si-a oferit sprijinul, iar eu accept orice sprijin, de la orice partid care vine in sprijinul planurilor si proiectelor pe care le avem noi pentru dezvoltarea comunitatii”, spune primarul Mircea Pop.

Alexandru Spatar, primar Garbou: A fost o decizie personala, luata pentru binele comunitatii

Alexandru Spatar, primarul comunei Garbou din 2003 incoace, spune ca decizia de a candida anul acesta ca independent are legatura exclusiv cu binele cetatenilor din comuna. “Am luat aceasta hotarare pentru a le da cetatenilor din comuna, dar si fortelor politice care doresc, posibilitatea de a sprijini un candidat independent. Pentru comuna lupt, nu pentru mine. Am fost aproape de oameni toata viata, am avut legaturi stranse cu cetatenii comunei. 13 ani am fost presedinte la Cooperatie, am fost si viceprimar, din 2003 sunt primar. A fost o despartire amiabila, fara reprosuri, ramanem prieteni. Avem foarte multe proiecte pentru comunitate, asa ca oricine doreste sa ofere sprijin, il accept cu mare drag. Interesul primordial este pentru comunitatea locala”, spune primarul comunei Garbou.

About Author

3 Replies to “Patru primari de la PSD candideaza ca independenti, sprijiniti de PNL”

  1. Toti niste profitori. Acum pentru PNL sunt buni si penalii si cei de la ciuma rosie. Bravo PNL. Continuati tot asa ca sa puteti pierde alegerile.Inca o data, BRAVO.

  2. Penalii de la MESESENI cu cie au ramas?Ce o sa faca coana mare ca ramane fara primar,doar cetatenii nu mai voteaza familia de penali .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *