Trei eleve din Salaj, toate de la Colegiul National „Silvania” Zalau, s-au intors, zilele trecute, de la faza nationala a olimpiadei de chimie, cu mentiuni. Potrivit informatiilor primite de la directorul colegiului, Vasile Bulgarean, este vorba, in primul rand, despre Claudia Pop, eleva in clasa a X-a, pregatita la clasa la aceasta disciplina de profesoara Carmen Bodea. Conform spuselor lui Bulgarean, la nationala de chimie desfasurata saptamana trecuta la Arad, Claudia (premianta la ultimele doua editii ale Olimpiadei Internationale „Stiinte pentru Juniori”) a fost selectata sa faca parte din lotul national care va reprezenta Romania la faza internationala a competitiei. Pentru a participa, insa, efectiv, la faza internationala a olimpiadei de chimie, ea va trebui sa participe la o selectie in cadrul lotului.
Tot mentiune au obtinut, la nationala de chimie, si Camelia Tusan, din clasa a XI-a, profesoara la clasa Viorica Ciobanescu, si Andrada Bologa, clasa a IX-a, profesoara Carmen Bodea.
Lotul salajean care a participat, tot saptamana trecuta, la olimpiada nationala de fizica si-a adjudecat, potrivit inspectorului scolar de specialitate Ioan Opris, o singura mentiune. Autorul acestui rezultat este Ionut Pop, elev in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Zalau, prof. Lucia Topan.