Patru medii de 10 în Sălaj la Bacalaureat

Luni dimineață, la ora 10.00, au fost afișate rezultatele obținute de candidați la examenul de Bacalaureat. În Sălaj, rata de promovare înainte de contestații este de 75 la sută. Patru elevi (trei de la Colegiul Național “Silvania” Zalău și unul de la Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei) au reușit să obțină media 10.

Spre deosebire de notele de la Evaluarea Națională, rezultatele înregistrate în Sălaj la Bacalaureat sunt peste media înregistrată la nivel național, care este, înainte de contestații, de 73,3 la sută.

Rezultatele sunt mai bune și comparativ cu situația de anul trecut. În Sălaj, în 2021, rata de promovare a fost de 65,81 la sută înainte de constestații și de 67,10 la sută după soluționarea acestora.

De asemenea, a crescut și numărul mediilor de 10. În sesiunea anterioară, a fost o singură medie de 10 în tot județul, obținută de o elevă de la Colegiul Național “Silvania” Zalău.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, rata de succes la examen a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor).

Au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211, comparativ cu 2021, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, cu 5,5% mai mult față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când rata de promovare a fost de 67,8%. În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, preciziază reprezentanții ministerului.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%, iar pentru promoțiile anterioare, 32,1%.

Au promovat 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți (108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, iar 13.020 de candidați provin din promoțiile anterioare).

În toată țara, 162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

La Limba și literatura română, lucrările a 1.116 candidați au fost notate cu 10. La Limba și literatura maternă au fost 170 de candidați care au primit nota maximă. La Matematică au fost 3.336 note de 10, la Isttorie au fost notați cu 10 2.852 elevi, iar la proba la alegere a profilului și a specializării au fost în total 5.761 note de 10, cele mai multe fiind obținute la biologie – 1.701.

Rezultatele finale, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.