Trei persoane din Popteleac, sat aparținător comunei Gârbou, și un tânăr de 16 ani din satul Gârbou, au fost identificați și sunt cercetați de polițiștii Postului de Poliție ca fiind autorii infracțiunilor de furt, furt calificat și tentativă la furt calificat.

Una dintre persoane este o femeie de 35 de ani, din Popteleac, bănuită de furt calificat care, în cursul lunii februarie, ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Călacea de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.500 de lei.

Alți doi tineri, de 18 și 21 de ani, ambii din localitatea Popteleac, sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de furt. Aceștia sunt bănuiți că, la data de 3 octombrie, ar fi profitat de faptul că ușa de acces a unui imobil din localitatea Popteleac fusese lăsată închisă dar neasigurată și ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras, dintr-un dulap, 600 de euro.

Polițiștii Postului de Poliție Gârbou continuă cercetările, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei persoane în cauză.

Un alt tânăr de 16 ani din Gârbou este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Polițiștii sălăjeni îl bănuiesc pe acesta că, la data de 27 august 2022, ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Gârbou, fără însă a sustrage bunuri. În noaptea următoare, în intervalul orar 02.00 – 11.30, tânărul s-a întors în același imobil și ar fi sustras o motocoasă, un flex și obiecte de veselă, cauzând un prejudiciu în valoare de 900 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit proprietarului.

Și în acest caz, polițiștii din Gârbou continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului.