Patronul unei firme din Crișeni a primit închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

0
6232

Administratorul firmei SC OVI Prod SRL Crișeni a fos condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Acesta a fost acuzat că a efectuat 162 de livrări intracomunitare de articole de mobilier către pesoane fizice și juridice din Ungaria, pentru care nu a emis facturi fiscale și nu a înregistrat în contabilitate venituri de peste 3 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în 16 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de procurorii sălăjeni împotriva sentinței de la Tribunalul Sălaj și, pe cale de consecință, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între administratorul firmei și procuror a fost admis.

„Instanța de control judiciar a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapăs de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (…), pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani. În fapt, s-a reținut că în perioada 28.03.2014 – 21.10.2015, inculpatul D.O.V., în calitate de administrator al SC OVI Prod SRL Crișeni a efectuat un număr de 162 livrări intracomunitare de articole de mobilier către clienți persoane fizice și juridice din Ungaria, pentru care nu a emis facturi fiscale și nu a evidențiat în contabilitatea societății venituri în valoare de 3.342.400 lei, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.348.960 lei. În cursul urmăririi penale inculpatul a achitat în integralitate prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, beneficiind în această cauză de reducerea pedepsei prevăzută de dispozițiile art. 10 din Legea nr.241/2005. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat la data de 14.05.2021”, scrie în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.