februarie 5, 2023

Patronul unei firme din Crișeni a primit închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Administratorul firmei SC OVI Prod SRL Crișeni a fos condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Acesta a fost acuzat că a efectuat 162 de livrări intracomunitare de articole de mobilier către pesoane fizice și juridice din Ungaria, pentru care nu a emis facturi fiscale și nu a înregistrat în contabilitate venituri de peste 3 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în 16 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de procurorii sălăjeni împotriva sentinței de la Tribunalul Sălaj și, pe cale de consecință, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între administratorul firmei și procuror a fost admis.

“Instanța de control judiciar a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapăs de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (…), pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani. În fapt, s-a reținut că în perioada 28.03.2014 – 21.10.2015, inculpatul D.O.V., în calitate de administrator al SC OVI Prod SRL Crișeni a efectuat un număr de 162 livrări intracomunitare de articole de mobilier către clienți persoane fizice și juridice din Ungaria, pentru care nu a emis facturi fiscale și nu a evidențiat în contabilitatea societății venituri în valoare de 3.342.400 lei, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.348.960 lei. În cursul urmăririi penale inculpatul a achitat în integralitate prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, beneficiind în această cauză de reducerea pedepsei prevăzută de dispozițiile art. 10 din Legea nr.241/2005. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat la data de 14.05.2021”, scrie în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut