Patroni amendați pentru muncă „la negru”

0
457

13 patroni sălăjeni au fost sancționați luna trecută de inspectorii ITM, în cadrul controalelor care au vizat în principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată.

Au fost controlați 60 de agenți economici, din care 13 au fost sancționați, aplicându-se 7 amenzi, în valoare totală de 129.300 lei, și 17  avertismente. În urma verificărilor, au fost depistate 6 persoane care munceau fără a avea contract  individual de muncă,  angajatorii fiind sancționați contravențional.

Alte încălcări ale pevederilor legale pentru care s-au aplicat amenzi se referă la nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor de muncă prestate de către fiecare salariat, nerespectarea obligatiei de eliberare a adeverinței de vechime în muncă la încetarea activității salariatului, nerespectarea obligației de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă documentele și informațiile solicitate la termenele stabilite.

Au scăpat doar cu avertisment patronii prinși că nu respectă dispozițiile privind munca suplimentară sau de noapte, cei care nu au păstrat copia contractului  individual de muncă pentru toți salariații din locul de muncă respectiv, nu au respectat termenele de transmitere a elementelor suspendării sau modificării contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților în format electronic.

Pe partea de securitate și sănătate în muncă, inspectorii ITM au  verificat 34 agenți economici și au aplicat 27 de avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.