Patroni amendați cu peste 100 de mii de lei pentru munca la negru

În urma controalelor efectuate de inspectorii de la ITM Sălaj în luna septembrie, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 102.000 lei, pentru munca nedeclarată.

Au fost controlați 26 agenți economici, din care 17 au fost sancționați, aplicându-se 7 amenzi și 23 avertismente.

În urma controalelor, au fost identificate 7 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 6 nu aveau întocmit contract individual de muncă în formă scrisă, iar una presta activitate în perioada în care avea contractul de muncă suspendat.

Alte nereguli constatate se referă la munca suplimentară, plata salariului la data stabilită, evidența orelor prestate.

Pe partea de securitate și sănătate în muncă, inspectorii ITM au verificat 31 de agenți economici, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi în valoare totală de 12.000 lei și 15 avertismente.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut