Patron simleuan, acuzat de fosti angajati

Trei fosti salariati ai societatii de transport Ardeleana Simimpex SRL din Simleu Silvaniei il acuza pe patronul acesteia, Marcel Ioan Maghiar, ca nu le plateste salariile la timp, ca i-a obligat sa lucreze fara a utiliza tahograful, ca i-a agresat si amenintat cu moartea. Mai mult decat atat, cei trei sustin ca desi au inaintat demisiile, patronul a refuzat sa le aprobe. Ulterior, le-au expediat prin posta. “La angajare, ni s-a promis un salariu minim pe economie, plus 1.500 de lei, bani vechi, pe fiecare kilometru parcurs si 300.000 de lei diurna, fapt nerecunoscut ulterior de patron, care ne-a dat doar 200.000 de lei diurna. Ne-a obligat sa mergem pe traseu fara a respecta programul de lucru din regulamentul soferilor, ne ameninta, ne injura, ne stresa in continuu. La fiecare plecare in cursa ne dadea cate sase formulare pentru atestarea activitatilor in eventualitatea unui control de la ARR”, spune P.B., unul dintre reclamanti.
Contactat telefonic, Marcel Maghiar a negat acuzele de mai sus, afirmand ca singurii vinovati sunt cei trei, care au fost indisciplinati la locul de munca. “Le-am desfacut pe motive disciplinare contractele de munca. Unul dintre ei a furat motorina de la firma si a abandonat masina pe care lucra in autogara din Simleu, iar acum este cercetat penal. Un altul mi-a rasturnat un camion”. In ceea ce priveste plata salariilor, managerul spune ca nu i se poate reprosa nimic: “Pot fi verificate extrasele de cont, care dovedesc ca eu mi-am respectat obligatiile si le-am virat salariile la timp pe card”.
Totusi, s-ar parea ca, cel putin dintr-un punct de vedere, fostii salariati ai firmei din Simleu Silvaniei au avut dreptate. In urma unui control efectuat zilele trecute la sediul Ardeleana Simimpex, reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane au aplicat o amenda de 3.000 de lei, bani noi, pentru neregulile constatate. “Aspectele reclamate s-au confirmat”, ne-a declarat Cornelia Silaghi, sefa agentiei ARR Zalau. “Ca urmare, societatea Ardeleana Simimpex a fost amendata cu 3.000 de lei, in baza OG 37/2007 actualizata, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor referitoare la perioada de conducere, la pauzele si la perioadele de odihna ale conducatorului auto si utilizarea tahografelor. Altfel spus, inspectorii nostri nu au gasit la sediul firmei diagramele tahografelor”.
Intrebata cum pot fi lamurite aspectele privind eventuala neplata a salariilor, Mariana Pop, purtatorul de cuvant al Inpectoratul Teritoriul de Munca Salaj, le-a recomandat celor trei sa faca plangere in instanta, dupa ce si-au dat demisia: “Nu ii costa nimic, iar litigiile de munca se rezolva in 2-3 saptamani”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *