Un patron sălăjean a fost amendat cu 10 mii de lei de Polițiștii de imigrări și de ITM, deoarece a angajat un etiopian fără acte. La rândul său, străinul a primit 15 zile pentru a pleca voluntar din România.
În 21 septembrie, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Sălaj au desfăşurat o acţiune în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor.

În cadrul acestei acțiuni, au depistat un bărbat de 35 de ani, din Etiopia, care desfășura activități lucrative fără forme legale, adică nu avea aviz de angajare în muncă.

Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal pe teritoriul României, în scop de angajare în muncă, însă la momentul depistării se afla în ședere ilegală.

Etiopianul a fost sancționat cu avertisment și a primit un termen de 15 zile pentru a pleca voluntar din România. De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

Patronul societății comerciale la care muncea bărbatul a fost amendat de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.