noiembrie 27, 2022

Patroana magazinelor chinezesti din Zalau, Xu Bilian, a fost arestata pentru evaziune fiscala de peste 31 de miliarde de lei vechi

Politistii specializati în investigarea criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj, fac cercetari într-un dosar de evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, în care sunt cercetate patru persoane.
Prejudiciul se ridica la 3.164.324 lei, adica peste 31 de miliarde de lei vechi. Procurorii spun ca, in perioada 2009 – 2015, doua persoane, cu vârste cuprinse între 42 si 48 de ani, cetateni chinezi, au înregistrat în evidentele contabile ale societatii administrate un numar de 2.772 de facturi de achizitie marfuri care nu au avut la baza operatiuni reale, de la 37 de societati comerciale din Bucuresti. Din probatoriul administrat s-a stabilit ca în activitatea infractionala, au mai fost implicate alte doua persoane, în vârsta de 22, respectiv 38 de ani.
Fata de femeia de 42 de ani de origine chineza Xu Bilian, Parchetul de pe lânga Tribunalul Salaj a dispus la 17 iulie retinerea pe o perioada de 24 de ore, iar marti, 18 iulie, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Salaj a admis propunerea si a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala în forma continuata. stop_coloana
Totodata, la data de 17 iulie, fata de tânara de 22 de ani a fost luata masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, pentru complicitate la infractiunea evaziune fiscala în forma continuata.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, societatea care a facut evaziunea fiscala este SC ALISA, administrata de o familie de origine chineza, Xu Bilian impreuna cu sotul ei si fiica.
Chinezii aveau deschise magazine in mai multe orase din Romania, printre care Bacau, Gheorgheni, Simleu si Zalau.
In Zalau Xu Bilan avea doua magazine, unul in cartierul Bradet si unul langa magazinul Multicom, care a fost inchis in urma cu cateva luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *