Patanie cu politistul aducau de masini

Patanie cu politistul  aducau de masini

Un cetatean din Campia Turzii, judetul Cluj, Rusu Teofil, administrator al firmei SC.TEFIR IMPEXP.S.R.L, a venit la redactia noastra si ne-a dezvaluit o patanie pe care ne-a fost greu s-o credem la inceput, dar care dupa ce am documentat-o s-a dovedit socant de adevarata. Politistul salajean Costina Iulian Cristian, care se ocupa si cu adusul de masini din strainatate, i-a sechestrat un autovehicul. Si sa vedem de ce. Totul reiese limpede din plangerea pe care Rusu Teofil a depus-o deja la Politia Municipiului Zalau impotriva politistului salajean Costina Iulian Cristian, inregistrata cu numarul 151.111, din data de 2 februarie.

“Subsemnatul Rusu Teofil, domiciliat in Campia-Turzii, va aduc la cunostinta urmatoarele: In calitatea de administrator al firmei SC.TEFIR IMPEXP.S.R.L, Campia-Turzii, am efectuat transport marfa cu autovehiculul marca Iveco Dayli cu nr. CJ 26 TEO, iar acesta aflandu-se pe teritoriul pe teritoriul Germaniei langa Heilbornn. Am postat un anunt pe BursadeTransport.com pentru a cauta un transportator in vederea repatrierii autovehiculului. Aceste lucruri s-au petrecut in data de 30.01.2017. In aceeasi zi, am fost contactat in acest scop, telefonic, de catre un barbat din Zalau, care s-a prezentat ca fiind numitul Costina Cristian si care s-a oferit sa imi transporte autovehiculul defect pana in Zalau contra sumei de 900 de euro. Bani pe care urma sa ii achit la sosirea autovehicului in Zalau. “n data de 02.02.2017, ora 8.00, autovehiculul a ajuns in Zalau, motiv pentru care m-am prezentat pentru a-l ridica, prentandu-ma in locatia Bulevardul Mihai Viteazu, in curtea fostei “ntreprinderi Integrata, unde am observat ca masina se afla inca pe trailer. S-a prezentat si barbatul cu care vorbisem la telefon, ca fiind cel caruia trebuie sa ii platesc, barbat pe care ulterior l-am identificat pe facebook ca fiind intr-adevar Costina Cristian. I-am cerut acestuia sa imi faca factura pentru 900 de euro, insa a refuzat, spunand ca el nu face nicio factura si am insistat, insa acesta a insistat sa parasesc curtea fiindca este proprietate privata, retinand autovehiculul si certificatul de inmatriculare. Va rog sa luati masurile legale si sa ma ajutati in recuperarea bunului”, scrie Rusu Teofil in plangerea depusa joi, 2 februarie la Politia Municipiului Zalau.

“Cand i-am cerut factura si i-am zis ca sunt domnul de la Campia si vin dupa masina – aici sunt banii vreau factura, dati-mi factura sa va platesc -, atunci a luat foc si m-a injurat si m-a amenintat ca imi arata el mie cine-i el. Nu a vrut sa imi de-a factura si m-a dat afara din curte. Ca pot sa ma duc oriunde, ca nevasta lui e avocata si el e politist si ca nu o sa rezolv nimic. Ca el imi demonstreaza mie ca imi confisca el masina. I-am spus ca este un abuz. El a zis ca pot sa sun unde vreau. Am sunat la 112; au venit politistii sa ma convinga ca de fapt nu-i abuz, ca eu i-am dat masina de buna voie. Da, i-am dat-o cu comanda. Am venit dupa ea, trebuia sa mi-o dea, sa imi dea factura. Nu a vrut sa imi dea factura. De la pretul de 900 de euro cat a fost comanda initiala discutata, mi-a facturat 1.000 de euro plus tva. Nu am fost singur, am fost cu martor”, ne relateaza Rusu Teofil.

Rusu Teofil ne-a trimis pe email ca dovada comanda de transport nr. TEF11/30.01.2017 catre ACI DEUTSHLAND TRANS SRL, in care este scris tariful de 900 de euro. Pe acest document este trecut in dreptul firmei ACI DEUTSHLAND TRANS SRL un numar de telefon la care i-a raspuns Costina Iulian Cristian. Firma ACI DEUTSHLAND TRANS SRL a fost infiintata in 2014, are un administrator, un asociat si un angajat.

Cine este Costina Iulian Cristian

Costina Iulian Cristian este ajutorul sefului de post la Postul de Politie Criseni, are 30 de ani, este casatorit cu Costina Iulia, care este avocat de profesie, potrivit datelor publice pe Facebook. Potrivit declaratiei de avere, publica pe site-ul IPJ Salaj, completata in data de 12.05.2016, Costina Iulian Cristian are doua terenuri intravilane in Zalau, in suprafata totala de 1.050 metri patrati, si o livada in suprafata de 4.000 de metri patrati, toate cumparate in 2014, impreuna cu sotia. La categoria cladiri, Costina Iulian Cristian are trecut in declaratia de avere o casa de locuit, in suprafata de 296 de metri patati, pe strada Stejarului din Zalau, cumparata tot in 2014, impreuna cu sotia. Costina Iulian mai are un autoturism Volkswagen, anul fabricatiei 2001, si o autoutilitara, tot Volkwagen, fabricata in 2000, dobandite prin cumparare. Ca datorii, Costina Iulian Cristian are un credit contractat in anul 2014 la Banca Raiffeisen, in valoare de 42.000 de euro, scadent pana in anul 2045. La venituri inregistrate, Costina Iulian Cristian castiga anual 32.000 lei, adica o medie de 2.666 lei pe luna, plus alocatia copilului de 1.020 de lei. Politistul Costina Iulian Cristian este membru C.N.P. (organizatie profesionala – Corpul National al Politistilor) si membru S.N.A.P. (Sindicatul National al Agentilor de Politie).

Raspunsul IPJ Salaj

La solicitarea ziarului Graiul Salajului, in care am cerut detalii despre plangerea depusa de Teofil Rusu, Inspectoratul de Politie Judetean Salaj ne-a oferit un raspuns semnat de seful Inspectoratului, Dosa Gabriel Ovidiu: “La data de 2 februarie 2017, persoana precizata de dumneavoastra in solicitare (nr – Rusu Teofil), a depus o sesizare la Politia Municipiului Zalau, care a fost inregistrata sub numarul 151.111/02.02.2017. Aspectele sesizate vor fi verificate, iar persoana reclamanta va fi instiintata cu privire la constatari. Costina Iulian are calitatea de agent de politie, angajat al IPJ Salaj. Semneaza seful IPJ Salaj, Dosa Ovidiu”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *