„Pași în Carieră” pentru elevii clasei a VIII-a, ediția virtuală

0
110

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Sălaj și unitățile de învățământ de nivel gimnazial și liceal din județ au demarat proiectul Târgul Ofertei Educaționale „Pași în Carieră 2021”, ajuns la a XI-a ediție. Activitățile se desfășoară în perioada februarie-iunie 2021. Acest proiect se dorește a fi o activitate de orientare școlară și profesională la nivel județean, și vine în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a. O noutate este faptul că, din cauza contextului pandemic, proiectul este implementat de această dată în mediul online.

Un tur virtual aduce la cunoștința elevilor de clasa a VIII- a ofertele de școlarizare a liceelor, colegiilor și școlilor profesionale din Sălaj (profilele și specializările). Astfel că, dacă accesați linkul proiectului veți găsi acolo direcționări spre unități de învățământ selectate pe zone. În mediul urban, pentru Zalău găsim oferta educațională de la Colegiul Național Silvania, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, Liceul Pedagogic Gheorghe Șincai, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic Voievodul Gelu, Liceul de Artă Ioan Sima, Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu, Liceul Ortodox Sfântul Nicolae și Liceul Reformat Wesselenyi.

La Șimleu, Colegiul Național Simion Bărnuțiu, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu și Liceul Tehnologic Ioan Ossian sunt unitățile de învățământ implicate în proiect.

Din Cehu Silvaniei semnează prezența Liceul Tehnologic Gheorghe Pop de Băsești, iar din Jibou, Liceul Tehnologic Octavian Goga.

Din zona rurală sunt parte activă în promovarea ofertelor educaționale Liceul Tehnologic Petri Mor Nușfalău, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, Liceul Tehnologic Cserey-Goga Crasna, Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu Hida, Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău, Liceul Tehnologic Ioachim Pop Ileanda, Școala Profesională Sâg și Liceul Tehnologic Nr.1 din Surduc.

Drept urmare, toate unitățile de învățământ enumerate mai sus pot fi vizitate și analizate virtual de viitorii liceeni.

Activitățile implementate în proiectul educațional sunt diversificate, menite să aducă lămuriri celor care încă nu sunt hotărâți la ce profil sau specializare doresc să studieze mai departe. De asemenea, consilierii școlari care își desfășoară activitatea la nivelul unităților de învățământ gimnazial vor realiza activități pe teme de orientare în carieră și vor prezenta elevilor claselor a VIII-a informațiile necesare privind modul în care pot consulta online oferta educațională la nivel liceal, pentru anul școlar 2021-2022. Pentru cei interesați vor fi broșuri de promovare, articole specifice pe site-urile unităților de învățămînt, CJRAE și ISJ Sălaj, precum și alte sesiuni de informări, totul pentru alegeri cât mai potrivite, adaptate nevoilor și aptitudinilor fiecărui elev.

Activitățile de orientare urmăresc în general dezvoltarea personală a tinerilor, cu cunoștințe și abilități necesare pentru realizarea unui management eficient al carierei. Așadar, alegerea unui liceu în funcție de abilitățile, aptitudinile și interesele elevilor este esențială pentru asigurarea reușitei și succesului pe mai departe.

În cadrul proiectului „Pași în Carieră” găsim și oferta educațională pentru Palatul Copiilor din Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.