septembrie 30, 2022

Partidul lui Liviu Dragnea este dependent de ALDE si de sustinerea UDMR

In contextul demisiilor mai multor parlamentari social-democrati, care ulterior s-au înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România, liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a declarat ieri ca PSD-ALDE înca are majoritate parlamentara, amintind si de protocolul de colaborare cu UDMR. Suciu a spus explicit ca coalitia de guvernare se bazeaza pe ALDE si pe UDMR.
„Majoritatea parlamentara este cea pe care o stiti cu totii si, paradoxal, si cei din Opozitie. PSD-ALDE, având în vedere si acel protocol de colaborare parlamentara cu UDMR, nu s-a întâmplat decât cu o singura execeptie ca aceasta coalitie sa nu reuseasca sa treaca legi importante, fie ele organice sau ordinare, în Parlament. Ne bazam pe cei peste 140 – 144 acum de parlamentari PSD, pe cei 19 deputati de la ALDE”, a declarat liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, întrebat fiind daca PSD-ALDE mai are majoritate la Camera Deputatilor.
Patru deputati PSD – Ion Mociolca, Ion Spânu, Mihai Valentin Popa si Mihai Mohaci – au demisionat ieri din PSD si s-au înscris în partidul Pro România.
Aceste patru demisii vin dupa alte plecari ale unor parlamentari din PSD, pe fondul disputelor interne din partid intre tabara anti Dragnea si sustinatorii liderului partidului.
PSD a mai recuperat insa din pierderi prin atragerea de parlamentari de la PMP.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.