noiembrie 29, 2022

Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”Romaniei normale”

Presedintele Klaus Iohannis a reusit primul pas pentru schimbarea modului in care se face politica in Romania prin instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Astfel, parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”Romaniei normale”.

rn

Instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban i-a dat prilejul presedintelui Klaus Iohannis sa prefigureze modul in care va fi condusa Romania in urmatorul sau mandat.
La depunerea juramantului de catre ministrii Guvernului Ludovic Orban, Klaus Iohannis a criticat modul in care PSD a condus Romania.
”Se termina astfel guvernarea pesedista care, in diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernari toxice pentru romani, pentru Romania. Guverne care au stricat foarte multe proiecte si foarte multe abordari ale Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis.

rn

”Am mai spus-o si o sa o mai spun: Romania putea sa fie mult mai departe. Romania putea sa aiba mai multe autostrazi, mai multe scoli, mai multe spitale, sa aiba mai multe proiecte pe fonduri europene, sa aiba mai multe proiecte pentru romani. in ultimii 30 de ani Romania nu s-a dezvoltat mai mult si mai bine din cauza PSD”, a adaugat Klaus Iohannis.

rn

Seful statului a spus ca lupta de trei ani de zile cu PSD s-a finalizat cu investirea Guvernului Ludovic Orban. Acesta a completat: ”Ma tem de ce vor gasi ministrii in ministere”. Iohannis a cerut rezolvarea urgenta a catorva probleme: bugetul pe 2019, bugetul pe 2020, reluarea discutiilor pe legile justitiei, incurajarea luptei anti-coruptie.

rn

Efectele abuzurilor PSD trebuie inlaturate

rn

Klaus Iohannis a continuat pe aceeasi linie si la ceremoniile de predare – primire a mandatelor ministrilor. Astfel, presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la ceremonia de investire a lui Bogdan Aurescu in functia de ministru de Externe, ca politica externa a Romaniei a avut de suferit in ultimii trei ani si jumatate, intrucat ”lideri PSD-isti diletanti” au decredibilizat tara in relatia cu partenerii. ” Lideri pesedisti diletanti au crezut ca se pot profila folosind politica externa a Romaniei. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obtinut este decredibilizarea Romaniei in relatia cu multi parteneri cu care am avut legaturi stranse si incredere reciproca”, a declarat Klaus Iohannis.

rn

Presedintele Romaniei a afirmat, si la Ministerul Afacerilor Interne, ca ”diletanti pesedisti” si oameni care ”au vazut doar interesul propriu si al gastii de partid pe care au creat-o” au incercat sa puna mana pe toate marile sisteme din Romania, iar cele trei guverne social-democrate au incercat sa isi “insurubeze” prietenii si neamurile in cele mai importante pozitii din stat. Iohannis a solicitat primului ministru si angajatilor MAI o schimbare de paradigma, cerandu-le ca siguranta cetateanului sa fie in centrul preocuparilor acestora.

rn

El a mentionat ca Politia, Jandarmeria si Departamentul Situatiilor de Urgenta au fost sub un atac public constant. “Asta fiindca ati tolerat sau ati fost unii dintre dumneavoastra obligati sa tolerati insurubarea unor persoane in functii publice care nu aveau ce cauta acolo. Vi s-au impus abordari care nu au nimic de-a face cu etica profesionista. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a va juca pe unii impotriva celorlalti, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie sa-si spuna cuvantul”, a mai declarat Iohannis.

rn

Refacerea legilor justitiei

rn

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de preluare de catre Nicolae Ciuca a mandatului de ministru al Apararii Nationale, ca securitatea nationala nu se negociaza si ca aceasta se apara ”cu orice pret”, precizand ca un mandat de succes al noului ministru va fi un succes ”nu pentru partid, nu pentru Armata, ci pentru Romania”.

rn

Justitia ramane o prioritate a presedintelui Klaus Iohannis. seful statului a vorbit, la ceremonia de investire a noului ministru al Justitiei, despre rediscutarea legilor justitiei ”asa cum trebuia facut de la inceput”, impreuna cu profesionistii din sistem. ”Eu imi doresc foarte mult pentru Romania si pentru romani o justitie dreapta, o lupta anticoruptie eficienta, iar dvs, domnule ministru, aveti sarcina dificila: avem legile justitiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxica pesedista din Parlament. Ele sunt in functiune, dar asta nu inseamna ca sunt perfecte. Trebuie reluata discutia, trebuie reluata asa cum trebuia facuta de la inceput, impreuna cu profesionistii din sistem, impreuna cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeana, impreuna cu politicienii de buna credinta, iar acolo unde se gaseste ca modificarile au fost bune sa fie lasate, iar acolo unde se gaseste ca au fost eronate sa fie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.

rn

Seful statului a apreciat ca ”ar fi fost o reala catastrofa nationala” daca ar fi continuat ”asaltul pesedist asupra codurilor”. ”in acelasi fel, domnule ministru, va revine sarcina sa veniti cu o gandire in domeniul Codurilor, fiindca aici, este clar, se asteapta o pune in acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curtii Constitutionale. Bine ca s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor! Ar fi fost o reala catastrofa nationala daca ar fi continuat acest asalt. Este o munca grea, dar sunt convins ca prin expertiza pe care o aveti, prin felul foarte calm si diplomatic de a va apropia de tema veti reusi o abordare care, in definitiv, ne va face pe toti sa spunem <<OK, acum legile sunt potrivite, codurile sunt potrivite si judecatorii si procurorii nu au decat sa le aplice cu buna-credinta>>”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *