„Sa nu-i educam pe copiii nostri pentru lumea de azi. Aceasta lume nu va exista cand ei vor fi mari si nimic nu ne permite sa stim cum va fi lumea lor. Atunci sa-i invatam cum sa se adapteze” (MARIA MONTESSOURI)
Sub auspiciile acestui indemn, cadrele didactice de la Gradinita nr. 3 Simleu Silvaniei, impreuna cu colegele clujence de la Gradinita „Raza de soare”, au desfasurat, sambata, 31.01.2009, o activitate comuna la Cluj-Napoca, pe tema „Educatia timpurie intre informativ si formativ”.
Scopul acestei intalniri a fost stabilirea unor retele de colaborare si comunicare intre cele doua colective didactice pentru imbunatatirea nivelului de expertiza a cadrelor didactice si accesibilizarea si diseminarea informatiei noului curriculum in vederea aplicarii corecte a acestuia.
Dincolo de aspectul protocolar al unui parteneriat, activitatea intregii zile petrecute cu colegele noastre la Cluj-Napoca, impreuna cu reprezentantii inspectoratelor scolare, informatiile si schimburile de idei, imbracate in straiele nevazute dar atat de simtite ale sufletului, ne-au facut sa ne debarasam de clasicul si rutina unei activitati obisnuite.
Prin diversitatea materialelor informative si luarile de cuvant, s-a confirmat inca o data, rolul major si locul nostru in educatie, pornind de la cercetarea statutului de educator si educat atat ca subiect, cat si ca obiect al educatiei.
A fost util, a fost frumos si, deja, inca de la despartirea de partenerii nostri, asteptam si gandim desfasurarea viitoarei intalniri care va avea loc la Simleu Silvaniei, Gradinita nr. 3.
Iata cum, din initiativa celor patru persoane ed. Angela Cretu, Nicola Mariana Petcan – Gradinita „Raza de soare” Cluj-Napoca, Eleonora Palincas si Mirela Ionescu – Gradinita nr. 3 Simleu Silvaniei, se poate naste o relatie de prietenie si de adevarati slujitori ai invatamantului prescolar.