noiembrie 27, 2022

Parohia Gr.Cat. din Badacin premiata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis

 

rn

Pe site-ul administratiei prezidentiale, vineri 15 noiembrie 2019, a fost publicat decretul prin care Presedintele Klaus Iohannis a conferit Medalia Aniversara “Centenarul Marii Unirii” parohiei Greco-Catolice din Badacin. “In semn de apreciere pentru efortul depus în vederea pastrarii si promovarii memoriei evenimentelor si participantilor la înfaptuirea unitatii nationale si a statului român modern, contribuind la apararea si perpetuarea valorilor în numele carora s-a înfaptuit Marea Unire” se arata in comunicatul care insoteste decretul.

rn

"badacin"

rn

 

rn

In 12 octombrie 2019, parohia greco-catolica a inaugurat Casa Memoria “Iuliu Maniu” in urma eforturilor parohului Cristian Borz, statul roman refuzand sa dea bani pentru renovarea imobilului. Parohul a declarat ca a primit cu “bucurie si cu onoare” aceasta medalie care prin acelasi decret a fost conferita altor Institute de Istorie si Universitati de prestigiu din tara.

rn

 

rn

 

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *