decembrie 9, 2022

Parlamentul a adoptat Ordonanta privind rectificarea bugetara

Senatorii si deputatii au votat, marti, in sedinta comuna a celor doua Camere, Ordonanta de Urgenta nr. 34/2009, cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009. Ordonanta prin care se rectifica bugetul de stat pe anul 2009 a fost adoptata cu 181 voturi “pentru” si 88 “impotriva”. Niciunul dintre cele 51 amendamente depuse de parlamentarii opozitiei nu a fost adoptat de plenul celor doua Camere.
OUG modifica veniturile bugetare pe anul 2009 , diminuandu-le cu suma de 18.797 milioane lei. Cheltuielile bugetare se diminueaza cu 6.220 milioane lei, iar deficitul bugetar se majoreaza cu 12.576,6 milioane lei. Pe langa modificarile aduse bugetelor principalelor institutii guvernamentale, OUG aduce si unele masuri fiscale, printre care introducerea impozitului minim, calculat in functie de veniturile anuale ale firmelor, si suspendarea ocuparii prin concurs sau examen aposturilor vacante din autoritatile si institutiilor publice.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *