noiembrie 27, 2022

Parlamentarii salajeni vor primi 6.525 de lei in fiecare luna sa se cazeze la Bucuresti

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat ieri sumele de bani alocate alesilor care nu locuiesc în Bucuresti sau Ilfov, în valoare de 6.525 lei pe luna, cu aproape 2.000 de lei mai mult decat inainte.
Asta la nici o saptamana dupa ce salariul de parlamentar a fost stabilit la 13.050 lei pe luna prin Legea salarizarii, care a intrat in vigoare la 1 iulie. Adica mai mult decat dublul salariului de 5.600 de lei, cat primeau pana acum.
Deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul în municipiul Bucuresti sau în judetul Ilfov li se acorda lunar, pe durata mandatului, pe baza de declaratie pe proprie raspundere, o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul Bucuresti. Suma forfetara destinata acoperirii cheltuielilor de cazare se acorda lumar pâna la data de 5 a lunii în curs pentru luna precedenta.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca urmare a acestei decizii de marire a sumei pentru cazarea parlamentarilor ca respinge “populismele ieftine” si ca, pentru a avea democratie, “Parlamentul trebuie sa functioneze”. “Costurile legate de un parlamentar se ridica la un anumit nivel. Resping populismele ieftine. Vreti sa avem democratie, atunci Parlamentul trebuie sa functioneze”, a inchis gura lumii Calin Popescu Tariceanu. stop_coloana
Salajul are sase parlamentari. Doi de la PSD – senatorul Gheorghe Pop si deputatul Iuliu Nosa, doi de la PMP – senatorul Cristian Lungu si deputatul Liviu Balint, unul de la UDMR – deputatul Seres Denes, unul de la PNL – deputatul Lucian Bode. Ei vor primi im preuna in fiecare luna aproape 40.000 de lei doar sa se cazeze in Bucuresti.
Un calcul facut la inceputul anului si care lua in calcul salariul de parlamentar, banii pentru cazare si banii pentru che;tuieli cu cabinetul parlamentar (vreo 11.000 de lei), arata ca suma alocata pe luna unui parlamentar ajungea la 22.000 de lei. Daca luam in calcul numai marirea salariului si a sumei pentru cazare, suma alocata unui parlamentar ajunge la peste 31.000 de lei pe luna (310 milioane de lei vechi).
Avem in total 464 de parlamentari, care cheltuie asadar in fiecare luna 14.384.000 de lei. Democratia costa! Vorba lui Tariceanu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *