decembrie 7, 2022

Parlamentarii salajeni spun despre noul premier ca este un necunoscut si un doctor cu lucrarea plagiata

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat se intruneste azi, la ora 12.30, pentru a decide asupra echipei de ministri din guvernul care se va chema Mihai Tudose, cel de-al doilea guvern PSD in cele sase luni de guvernare. 

Potrivit legii, Mihai Tudose este cel care ar trebui sa propuna echipa care va forma guvernul, urmand ca mai apoi ministrii propusi sa fie audiati in comisiile de specialitate din Parlament, dupa care guvernul sa fie votat în plenul reunit al celor doua Camere.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul prin care Mihai Tudose este desemnat oficial candidat la functia de prim-ministru, dupa ce, luni seara, acesta a fost nominalizat de seful statului pentru a ocupa functia de premier, in urma consultarilor avute cu partidele politice. Mihai Tudose a fost propunerea PSD, iar partenerul lor de guvernare, ALDE, spune ca alegerea le-a apartiunt in totalitate PSD-istilor.
La consultarile de la Cotroceni, alte doua partide au mai facut propuneri pentru functia de premier. PMP l-a propus pe europarlamentarul Siegfried Muresan, iar USR l-a propus pe fostul prim ministru, Dacian Ciolos.

Tudose spune ca-l recomanda experienta si puterea de munca

”Puterea de munca, experienta… Vorbim despre rezultate”, a declarat Mihai Tudose la postul public de televiziune, întrebat ce îl recomanda pentru functia de prim ministru.
La evaluarea realizata de PSD asupra Cabinetului Grindeanu, unde Mihai Tudose a fost ministrul Economiei, acesta a avut zero realizari, doua masuri îndeplinite partial si 17 masuri neîndeplinite.

Lucian Bode, deputat PNL Salaj

Tudose – un dezastru pentru economie si un “Dottore”
care a recunoscut ca si-a plagiat lucerarea de doctorat

“Premierul desemnat, Mihai Tudose, fost ministru al Economiei inclusiv in Guvernul Grindeanu, a picat evaluarea interna în urma careia Daddy Dragnea a reevaluat întreg cabinetul, împotriva caruia PSD si ALDE au depus o motiune de cenzura, votata si de domnul Mihai Tudose. Desi din pozitia de ministru nu a îndeplinit niciuna din cele 19 masuri din programul de guvernare, constatam ca, în opinia lui Dragnea si colegilor de coalitie, domnul Tudose este o varianta foarte buna de premier. Sincer, am mari îndoieli ca Mihai Tudose va fi capabil sa performeze din aceasta pozitie. În anul 2015, când acesta ocupa functia de Ministru al Economiei în Guvernul Ponta, a fost un dezastru pentru acest sector. Am depus la momentul respectiv o motiune simpla împotriva ministrului Mihai Tudose, prin care trageam un semnal de alarma serios in legatura cu neregulile de la Transelectrica si cu dezmatul din bani publici. Prin acest demers, am blocat atunci acordarea unor bonusuri uriase, cuprinse între 30.000 si 200.000 de Euro, pentru 15 persoane din Consiliul de Supraveghere si ai Directoratului Transelectrica. Mai mul decât atât, acest domn are mari probleme de credibilitate si integritate, el singur recunoscând ca a plagiat lucrarea de doctorat în baza careia a dobândit titlul de conferentiar. Dupa Victor Ponta, vom ajunge în situatia de a avea un al doilea Dottore – Premier. Cu un asemenea istoric, este clar pentru cine va guverna viitorul premier. Strict pentru interesele clientelei de partid si în nici un caz pentru bunastarea românilor”, spune deluputatul PNL Lucian Bode.

Seres Denes, deputat UDMR Salaj:

Nu se poate sti de ce-i in stare Mihai Tudose

“Din punct de vedere al vechimii, al functiilor detinute, a fost de doua ori ministru si presedinte de comisie parlamentara, ar trebui sa aiba experienta necesara pentru a face fata acestei provocari. “l cunosc, dar nu indeaproape. Ceea ce se speculeaza nu pot comenta, nu stiu care informatii sunt valide”, spune Seres Denes, deputat UDMR

Cristian Lungu, senator PMP Salaj:

Un om care nu s-a remarcat in 20 de ani de prezenta in Parlament

“Aceasta desemnare ridica multe semne de intrebare, in sensul ca asupra domnului Mihai Tudose planeaza suspiciuni de plagiat in ceea ce priveste doctoratul sau, suspiciune care nu a fost lamurita si s-a preferat retragerea lucrarii pentru a nu fi disecata de jurnalisti. Domnul Tudose nu s-a remarcat profesional in cei peste 20 de ani de prezenta ca parlamentar in legislativul Romaniei”, spune Cristian Lungu, senator PMP.

Iuliu Nosa, deputat PSD Salaj:

Cine stie daca are legaturi cu Securitatea, dar e om serios

“La primul meu mandat in Parlament, am fost la Comisia de politica economica, reforma si privatizare, al carei secretar am fost, iar Mihai Tudose era presedinte. “l stiu, asadar, din 2004. Acuzatiile care i se aduc, ca ar avea legaturi cu Securitatea, eu nu pot sa le confirm sau sa le infirm. Pot spune ca e un om serios, un coleg bun, care duce lucrurile incepute la bun sfarsit. Sunt convins ca va face la fel si la Palatul Victoria”, opineaza Iuliu Nosa, deputat PSD.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *