Parlamentarii salajeni și țarile cu care aceștia intrețin prietenia

Fiecare parlamentar salajean face parte din cel puțin un “grup de prietenie” cu o alta țara cu care România are relații diplomatice și desfașoara activitați. Pe lânga faptul ca fac parte din grupul de prietenie cu țara respectiva, parlamentarii mai au ocazia sa-și faca și drum în țara respectiva, în câte o delegațe. Scopul acestor grupuri, așa cum reiese din denumire, este ca deputații și senatorii din comisie sa întrețina relațiile “de prietenie” a României cu țara respectiva.

Seres Denes, deputat UDMR, face parte din grupul de prietenie al României cu Republica Slovaca, cu Regatul Spaniei și cu Republica Malta.

Iuliu Nosa, deputat PSD, este vicepreședintele grupului de prietenie al României cu Republica Belarus, dar face parte ca membru și din grupurile de prietenie cu Statele Unite Mexicane și cu Regatul Norvegiei. stop_coloana

Deputatul ALDE Mirel Taloș a fost membru în grupul de prietenie cu Republica Islamica Iran pâna în iunie 2014, iar în prezent este în grupul de prietenie cu Republcia Slovenia.

Deputatul PNL Lucian Bode este președintele grupului de prietenie cu Republica Estonia. Mai este memebru în grupurile de prietenie cu Statul Qatar și cu Regatul Spaniei.

Vegh Alexandru, senator UDMR, este membru în grupurile de prietenie cu Brazilia și cu Polonia, iar senatorul PSD Pop Gheorghe este membru în grupurile de prietenie cu Republica Coreea, Ungaria și Austria.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *