Parlamentarii nu doresc introducerea educației sexuale în școli

0
82

România stă foarte prost în statistici când vorbim de numărul de mame adolescente. Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la această categorie pentru că una din 6 tinere ajunge să aibă unul sau chiar doi copii până la vârsta majoratului. Acest lucru se datorează și educației sexuale precare, în țara noastră, iar de curând senatorii au fost cei care au mai pus o piedică. Aceștia nu susțin introducerea Educației Sexuale ca și materie în școli.

Călin Gheorghe Matieș (senator PSD) afirmă, pe pagina sa de socializare, că „Organizația Mondială a Sănătății spune etapa 2, 4, 6 ani, copilul trebuie să-și descopere corpul, să se mângâie, să se joace cu alți copii, de-a doctorii, de-a asistentele, de-a mama și tata, să descopere să se mângâie și așa mai departe”, considerând nepotrivite astfel de lecții la școală.

Proiectul de Lege va fi votat în plenul Senatului săptămâna viitoare, însă deputații au ultimul cuvânt. Acesta prevede obligativitatea organizării în școli, cel puțin semestrial, a unor programe pentru viață și sănătate, inclusiv Educație sexuală pentru copii. Documentul a fost elaborat ca răspuns la necesitatea introducerii unor standarde privind educația sexuală, o urgență ce a devenit recent evidentă în regiunea europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.