septembrie 26, 2022

Pariul – o boala care se trateaza cu bani grei

Sfidand oarecum criza, agentiile de pariuri sportive au aparut si in Salaj, in ultimii doi ani, nu chiar ca ciupercile dupa ploaie, dar au aparut. Dornici de castiguri rapide, salajenii, si nu numai ei, au dat navala, pariind uneori sume fabuloase. Potrivit unui studiu al Asociatiei Pariorilor Profesionisti din Romania, salajenii au pariat de 55.000 de ori in intervalul mai 2010-mai 2011. Majoritatea pariorilor salajeni prefera fotbalul. Unii se multumesc cu campionatul intern, in timp ce altii se orienteaza spre campionate mai puternice si mai putin trucate, cum ar fi cele din Italia, Spania, Germania si Anglia.
Cu pokerul si televizorul atragi clientul la pariuri
Agentiile si casele de pariuri care au aparut in judetul nostru in ultimii ani nu trec cu mult peste zece. Casa pariurilor are deschise patru puncte de lucru in Zalau si cate unul in fiecare oras (Cehu Silvaniei, Simleu Silvaniei, Jibou). In Zalau mai functioneaza alte trei case unde pariorii pot ramane fara bani sau pot da mana cu norocul:Bet Cafe Arena, Stanleybet si Public Bet. Pentru a-si atrage clientii, in majoritatea agentiilor au fost instalate ecrane TV de diferite dimensiuni, pe care pariorii pot urmari in direct cele mai importante partide. Pe alte ecrane sunt afisate rezultatele partidelor, care au avut deja loc in ziua respectiva. Dorind probabil sa profite din plin de pofta de castig a clientilor, in cateva agentii de pariuri au fost instalate aparate mecanice de poker. Astfel, intre o bere, un joc de poker si cateva schimburi de informatii cu ceilalti jucatori impatimiti, clientii mai pun si un pariu, pe sume mai mari sau mai mici, in functie de posibilitatile materiale.
Daca nu stii sa te opresti…
Dupa parerea unor psihologi, in acest moment, in Romania exista doua tipuri de pariori. Cei care joaca din placere si prefera sa mizeze sume modice, fara sa le fie afectat bugetul propriu, si persoane care pariaza zilnic, sume mari, in disperarea dupa castiguri fabuloase. Insa jocurile de noroc si pa-riurile sportive in particular pot distruge complet viata persoanelor care nu stiu sa se opreasca si mizeaza nebuneste sume fabuloase de bani. Potrivit angajatilor agentiilor de pariuri din Salaj, exista si in judetul nostru suficienti jucatori care cheltuie sume imense in speranta ca vor da odata lovitura. Majoritatea acestora au devenit clienti fideli ai agentiilor, jucand zi de zi. Deocamdata, foarte putini dintre acestia au reusit sa-si vada visul impli-nit. „Asemenea impatimiti pot fi recunoscuti imediat. Vin zilnic la agentie, cauta meciurile cu cote mari si joaca pe sume importante. Din cate am constatat, foarte rar se intampla sa castigi sume mari. Chiar si in cazul castigurilor mai importante, clientul cheltuie majoritatea banilor tot pentru a paria pe alte partide. Cu alte cuvinte, o mare parte din castig se reintoarce la noi sub forma altor pariuri” imi spunea operatoarea unei agentii de pariuri sportive din centrul Zalaului.
In preajma cupelor europene, numarul pariorilor creste
Preferintele salajenilor sunt impartite in privinta pariurilor. Majoritatea acestora prefera fotbalul. „Inaintea etapelor din Champions League si Europa League, numarul clientilor creste destul de mult. Pe langa clientii nostri obisnuiti vin sa parieze si alte persoane. Acestia pun la bataie sume relativ mici, in cazul lor fiind un simplu hoby”, declara angajatul agentiei de pariuri din Jibou. Acesta a adaugat ca exista si clienti obisnuiti sa parieze pe partidele din campionatul Ungariei. Se poate constata cu usurinta ca acestia cunosc foarte bine echipele din tara vecina, urmarind cu atentie evolutia lor.
Cat se castiga, pe ce se pariaza?
Potrivit studiului realizat de Asociatia Pariorilor Profesionisti din Romania, in intervalul mai 2010-mai 2011 cele mai mari castiguri au fost de 1.445.844 lei obtinute de catre o persoana din Bucuresti, cu 500 de lei pariati, 1.220.410 lei, cu 1.000 de lei pariati tot de catre un bucurestean, iar pe locul III un alt bucurestean cu 898.711 lei, cu 25 de lei pariati. Intr-o saptamana, 68 la suta dintre jucatori pariaza sub 100 de lei, 24 la suta pariaza sume cuprinse intre 100 si 1000 de lei, iar 8 la suta lasa in agentiile de pariuri peste 1000 de lei. De asemenea, 60 la suta dintre pariori mizeaza pe fotbal, 16 la suta pe tenis, 11 la suta pe handbal, 7 la suta pe baschet si 6 la suta prefera alte sporturi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.