Părinții copiilor dispăruți în pădure, amendați de polițiști

Părinții celor 6 copii din Someș Odorhei, rătăciți în pădure joi după amaiza, în jurul orei 18.00, și găsiți de echipele de căutare vineri dimineața, la ora 07.40, au fost amendați de polițiști.

“Părinții copiilor au fost sancționați contravențional pentru neluarea măsurilor de supraveghere a minorilor. De asemenea, a fost informat Serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei Someș Odorhei”, precizează IPJ Sălaj.

Vă reamintim că, în noaptea de joi spre vineri (22 spre 23 septembrie), polițiști, pompieri, jandarmi, personal silvic, oameni din Someș Odorhei și voluntari ai Asociației 4×4, au căutat prin pădure șase copii rătăciți. S-au folosit autoturisme de teren, un câine de urmă, dronă, UTV.

Copiii, cu vârste între 6 și 12 ani, plecaseră joi, în jurul orei 18.00, să culeagă ciuperci dar s-au pierdut. Aproape de miezul nopții, au fost sesizați polițiștii care au și mobilizat echipe mixte pentru găsirea celor șase copii. Vineri dimineață, la ora 7.40, minorii au fost găsiți, din fericire, teferi și nevătămați. Din declarațiile date de copii polițiștilor, au găsit un adăpost improvizat în pădure unde au înnoptat.

”Noaptea trecută, 22 spre 23 septembrie, la ora 23:27, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost sesizați cu privire la faptul că șase minori, cu vârste cu cuprinse între 6 și 12 ani, din localitatea Someș Odorhei, s-au rătăcit în pădure, fiind plecați după ciuperci, de la ora 18:00. Imediat s-au format mai multe echipaje mixte – polițiști, pompieri, jandarmi, personal silvic și civili, care au efectuat căutări. Au fost folosite mai multe autoturisme de teren, un câine de urmă, o dronă, un UTV, iar la căutări au participat și voluntari de la Asociația 4×4. În această dimineață, în jurul orei 07:40, copiii au fost găsiți în pădure.

Aceștia au fost evaluați și nu necesită îngrijiri medicale. Din spusele acestora, se pare că ar fi înnoptat la un adăpost improvizat, situat în pădurea ce aparține de localitatea Someș Odorhei. Aceștia au mai relatat că au auzit strigătele salvatorilor, însă le-a fost frică să răspundă”, a precizat, vineri, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut