Parintii cer ministrului Educatiei demiterea celor care au coordonat elaborarea subiectelor la teze

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti cere ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa ii demita pe cei care au coordonat elaborarea subiectelor pentru teze, din cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.
Intr-o scrisoare adresata ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar(FNAS-IP) isi exprima ingrijorarea fata de confuziile provocate in randul elevilor de subiectele date pentru teza cu subiect unic la Limba romana, clasa a VIII-a. “A fost un text la prima vedere a carui dificultate este generata tocmai prin utilizarea celor doua nume. In momentul in care, pe parcursul textului, aceste nume sunt inversate, apare o confuzie si mesajul autorului se pierde. Copilul nu-si mai poate exprima corect opinia pentru ca este bulversat de eroarea care se face. Dupa momentele de tensiune la care au fost supusi elevii generate de criza din sistem, consideram ca este o lipsa de responsabilitate si profesionalism a celor care coordoneaza elaborarea subiectelor si evaluarea copiilor”, se arata in scrisoarea FNAP-IP trimisa, joi, ministrului Educatiei.
Conducerea FNAP-IP ii cere ministrului Ecaterina Andronescu sa ii demita pe cei responsabili de coordonarea elaborarii subiectelor si evaluarii elevilor din cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.
De asemenea, FNAP-IP solicita ministrului Educatiei sa dispuna catre toate scolile luarea in considerare a oricarei argumentari facute de elevi. “Nu este admisibil ca niste profesionisti sa faca erori de orice natura, in fata unei tari intregi, punand intr-o lumina proasta MECI. Asemenea erori nu fac decat sa scada si mai mult increderea copiilor si parintilor fata de sistemul de educatie”, arata, in finalul scrisorii, presedintele FNAP-IP, Mihaela Guna.
Ministerul Educatiei precizeaza ca inversarea numelor personajelor intr-un fragment din schita “Triumful talentului”, folosit la teza cu subiect unic la Limba romana pentru clasa a VIII-a, nu a afectat rezolvarea cerintelor, iar elevii nu vor fi depunctati pentru opiniile exprimate in lucrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *