Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, prima investiție de acest fel din județ din bani publici

1
2403

Parcarea supraetajată ce se construiește în zona Spitalului Județean de Urgență din municipiu va fi prima de acest fel din municipiu, deși nevoia de astfel de investiții este evidentă. Primăria Zalău are și ea în plan proiecte asemănătoare dar, deocamdată, singura certă e parcarea de la spital, realizată de Consiliul Județean Sălaj. Lucrările au demarat deja și vor fi finalizate anul viitor.

Nevoia locurilor de parcare din zona spitalului, o problemă cu care ne confruntăm de ani de zile, risca să se accentueze și mai tare după implementarea proiectelor privind extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD și extinderea Ambulatoriului. 95 de parcări sunt afectate de aceste lucrări. Din acest motiv, în decembrie 2020 s-a încheiat un act adițional la contractul de servicii de proiectare, în vederea actualizării soluțiilor tehnice propuse prin extinderea pe verticală a parcării. E prevăzută amenajarea unui nou nivel de parcare, suprapus peste nivelul inferior, în suprafață de circa 2.000 mp, cu un număr de 70 de locuri de parcare.
La exteriorul celor două nivele de parcare se vor amenaja o rampă de acces, drum carosabil, alei pavate, zonă de agrement și trotuare pietonale, sistem de iluminat și sistem de supraveghere video.
Valoarea lucrărilor propuse în cadrul documentației tehnice pentru nivelul superior este de 2.731.998,4 lei, inclusiv
TVA, iar costul total este de 8.769.166,73 lei, inclusiv TVA, din care construcţii-montaj 8.524.227,32 lei, inclusiv TVA. În ședința de Consiliu Județean de vineri, 28 mai, consilierii și-au dat acordul cu privire la proiectul privind actualizarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie ”Amenajare parcare și spațiu de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău”.

În fostul parc din fața Spitalului Județean de Urgență Zalău sunt în desfășurare lucrările de execuție aferente primei etape a proiectului ”Amenajare parcare și spațiu de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău”, respectiv realizarea nivelului inferior al parcării, care prevede un număr de 84 de locuri de parcare. Acestea sunt dispuse pe patru rânduri, de o parte și de alta a unei alei carosabile cu lățimea de 5,50 m, cu sens unic.

În total, parcarea supraetajată de la Spitalul Județean va avea 154 de locuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.