ianuarie 31, 2023

Parcarea de la Spitalul Județean ar putea fi gata în noiembrie

Parcarea pe două nivele care se construiește în fața Spitalului Județean de Urgență Zalău ar putea fi gata până în luna noiembrie, spune președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Acesta a fost, joi, în vizită pe șantierul de la unitatea medicală, pentru a verifica stadiul lucrărilor la una dintre cele mai importante investiții finanțate din bugetul propriu al județului.

Până în prezent, echipele constructorului au finalizat structura parcării, finisajul cu poliuretan la nivelul superior, precum și casele de scări pentru acces în parcare, și au turnat placa de la nivelul inferior pe 90% din suprafața prevăzută în contract. Pentru perioada următoare sunt programate lucrări de amenajări exterioare (alei pietonale pavate, drumuri asfaltate, sistem de irigație, gazon etc.), realizarea marcajelor rutiere, montarea sistemului de ticketing, a protecțiilor și opritoarelor aferente locurilor de parcare și stâlpilor.

“Avem promisiunea antreprenorului că parcarea va fi dată în folosință la sfârșitul lunii noiembrie. Acest lucru înseamnă că în scurt timp, pacienții și aparținătorii acestora vor avea la dispoziție o parcare spațioasă și modernă, cu 154 de locuri dispuse pe două niveluri. Investiția este mai mult decât necesară, pentru că odată finalizată, va decongestiona traficul și va rezolva problema locurilor de parcare din această zonă aglomerată”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Viitoarea parcare semi-îngropată din fața Spitalului Județean de Urgență Zalău se întinde pe 3.702 metri pătrați și este realizată printr-o investiție de 8,8 milioane de lei, derulată din fonduri de la bugetul județean.

Din cele 154 de locuri de parcare, 84 vor fi la nivelul subteran, iar 70, la cel superior. Construcția va fi dotată cu sistem de supraveghere video și cu sistem de ticketing.

1 thought on “Parcarea de la Spitalul Județean ar putea fi gata în noiembrie

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut