Parc industrial, infrastructură de calitate și salarii mai bune în Sălaj

11
1539

Identificarea de soluții în vederea accelerării investițiilor în județul Sălaj a făcut obiectul unei noi întâlniri de lucru a Grupului Economic-Consultativ, ce a avut loc miercuri, 31 martie, la sediul Consiliului Județean Sălaj.

La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, Paul Morar, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”, Vasile Pădurean, și președintele Organizației Patronilor Sălaj, Alin Buză. Din partea administrației județene au mai participat secretarul general Cosmin Vlaicu și consilierul pe probleme economice și antreprenoriat, Cristian-Adrian Pop.

Printre temele abordate s-au numărat creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, amenajarea unui parc industrial, dezvoltarea infrastructurii, extinderea rețelelor de utilități, promovarea producătorilor locali, precum și nivelul de salarizare.

“Cred în importanța unui parteneriat solid între autorități și mediul de afaceri, pentru formarea unor opinii, fundamentarea și elaborarea de strategii coordonate pentru o dezvoltarea economică inteligentă și sustenabilă a județului. Ne dorim să atragem noi investitori în Sălaj, să dezvoltăm antreprenoriatul și să susținem acțiunile de interes comun cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului. Este esențial să atragem cât mai multe fonduri pentru a dezvolta Sălajul și a reduce decalajul față de celelalte județe din regiune”, a declarat Dinu Iancu-Sălajanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Oficialul a făcut referire la investițiile pe care administrația județeană le are în implementare, subliniind preocuparea instituției de a pregăti noi proiecte eligibile care să crească atractivitatea acestei zone și să dinamizeze întregul mediu socio-economic.

“Apreciez deschiderea pe care autoritățile județene o manifestă față de mediul de afaceri, dar și modul eficient în care ministerele au comunicat în ultima perioadă cu reprezentanții sectorului privat. Există bani europeni disponibili pentru finanțări, important este ce facem cu ei. Vrem ca Sălajul, prin agenții economici, să devină principalul beneficiar al acestor fonduri”, a afirmat Vasile Pădurean, reprezentantul Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”.

Membrii Grupului Economic-Consultativ au convenit ca astfel de întâlniri de lucru să aibă loc trimestrial, pentru a discuta și urmări modul în care sunt puse în practică propunerile și soluțiile agreate.

11 COMENTARII

  1. Am auzit si eu. Toti patronii din Salaj lupta pentru a oferi salarii decente angajatilor. Sunt foarte suparati ca angajatilor nu le ajunge salariul de la o luna la alta. Au decis sa faca cu o vacanta mai putin, sa nu-si mai faca palate cu 100 de camere doar cu 50 si in loc de 3 masini de lux, vor pastra doar doua. Banii economisiti ii vor da oamenilor. Si-au dat seama si ei ca la salariul minim pe economie, la pensionare oamenii vor fi muritori de foame. Felicitari patronilo pentru gestul lor nobil.

  2. Cât de frumos suna titlu articolului! Realitatea e însă cu totul asta!Intr-o tara normala așa ar trebui sa fie, dar in România lor, a “lucrului bine făcut”, din nefericire lucrurile stau altfel! Așa că…. după cum va mai spuneam: “vom face, ne-am produs, avem in calcul, vom demara, vom etc”!

  3. Prostii și tâmpenii ! Praf in ochii contribuabililor! Călătoria continua! Din zori pana in seara dezvoltam o tara! “România lucrului bine” făcut e doar un slogan și ….cam atât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.