SondajRSS Feed

 

Parc industrial in Zalau - un proiect finantat de Uniunea Europeana

3 Iulie 2019

Primaria Zalau face demersuri pentru a dezvolta un parc industrial cu bani de la Uniunea Europeana. Termenul limita pentru stabilirea locatiei noului parc industrial este 8 iulie.

Desi s-a scris mult in ultimii ani, despre faptul ca atat conducerea locala, cat si cea judeteana nu doresc implementarea unui proiect pentru a dezvolta un parc industrial. Dupa ce timp de 12 ani administratia liberala in frunte cu Radu Capalansiu a esuat implementarea unui astfel de parc industrial, iar liderii de atunci s-au ales si cu procurorii DNA pe cap. In doar trei, echipa primarului Ionel Ciunt, cu sprijinul presedintelui CJ Tiberiu Marc si al prefectului Florin Florian, realizarea unui parc industrial devine un proiect tot mai aproape de a fi pus in practica.

"Am avut o intalnire cu prefectul Salajului, Florin Florian, presedintele CJ Salaj, Tiberiu Marc, dar si cu primarii si reprezentantii UAT-urilor din zona Metropolitana. Exista o oportunitate despre care am mai vorbit, privind construirea unui parc industrial finantat in exercitiul financiar european urmator. Am vrut sa stabilim impreuna cu colegii din primariile care apartin zonei metropolitane, mai intai sa identificam o locatie pentru construirea acestui parc si sa facem comunicarile respective catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Identificarea acestui teren de minim 5 hectare si maxim 15 hectare, am stabilit si trebuie sa o facem pana la data de 8 iulie. UAT-urile din zona metropolitana care detin aceste terenuri in domeniul public o sa comunice atat directorului zonei metropolitane Zalau, cat si Consiliului Judetean, suprafetele de teren si locatiile in care ar putea dezvolta acest tip de parc. Este vorba de parcuri stiintifice si tehnologice care se finanteaza din bani europeni. Si noi Zalaul lucram la identificarea unui teren, inca nu avem o locatie precisa, ar putea fi doua variante, in ideea de a dezvolta pe raza municipiului Zalau un parc de acest tip. Este o oportunitate pe care vrem sa o valorificam, este un proiect finantat din bani europeni si ne dorim sa se intample daca e posibil si daca o sa indeplinim conditiile legale pentru construirea unui parc tehnologic sau stiintific in raza naostra de activitate.", ne-a declarat in exclusivitate primarul Zalaului, Ionel Ciunt.

Pasi importanti pentru implementarea unor linii de transport pentru zona metropolitana

"O alta problema care s-a ridicat in aceasta intalnire a fost legata de transportul in comun pe zona metropolitana. Primarii au solicitat ca transportul sa fie facut de firma SC Transubis Zalau SA cu linii de transport regulate. Pentru aceasta am stabilit ca fiecare primar care tine de zona metropolitana sa comunice locatiile pana unde ar dorii sa intre liniile de transport ale Transurbisului. Facem un calcul tinand cont de tariful pe kilometru asa cum il platim si noi catre Transurbis. Dupa ce avem aceste elemente vedem care sunt pasii urmatori, in sensul prelungirii a liniilor de transport in comun spre zona Moigrad sa poate merge oamenii la Castrul Roman, spre zona Panic, Criseni, Meseseni,

Parc industrial in Zalau - un proiect finantat de Uniunea Europeana
zonele limitrofe municipiului nostru.", a declarat primarul Zalaului Ionel Ciunt.

"La inceputul intalnirii cu colegii din zona metropolitana am facut o informare legat de un studiu pe care Banca Mondiala l-a facut si pe care l-am primit ieri. Un studiu care se refera la o cercetare sociologica in arealul zonei metropolitane. Sondaje de opinie facute de Banca Mondiala pentru a prioritiza 10 proiecte care sunt prioritare pentru aceasta zona. Pe primul loc sunt tronsoanele de autostrada si pe locul doi varianta ocolitoare a municipiului Zalau, iar pe locul trei este modernizarea spitalului judetean. Acestea sunt proiectele care se afla pe podium. Ma bucur sa va spun ca de si nu am stiu despre studiul respectiv, si pentru noi, pentru municipiul Zalau varianta ocolitoare este o prioritate, pentru Consiliul Judetean reabilitarea spitalului judetean, proiecte care sunt in lucru in licitatie si in perioada de proiect tehnic. La fel si tronsoanele de autostrada sunt in procedura de achizitie. Si parcul industrial este doar pe locul cinci. Acest tip de proiect a intrat in acest studiu sociologic, dar noi avand in vedere ca se finanteaza pe bani europeni o sa mergem cu o solicitare la ADR N-V."

Ordinea proiectelor votate, pentru zona urbana functionala, în urma campaniei de consultare a cetatenilor pentru ierarhizarea prioritatilor municipiului Zalau:
1. Autostrada A3 Transilvania (Nadaselu - Suplacu de Barcau)
2. Varianta de Ocolire Zalau
3. Extinderea, reabilitarea, modernizarea si dotarea sectiilor exterioare ale Spitalului Judetean de Urgenta Zalau
4. Dezvoltarea infrastructurii de transport Zalau (deschidere de noi legaturi spre Centura Ocolitoare si între zone ale Municipiului)
5. Dezvoltarea Parcului Industrial si Logistic Zalau
6. Dezvoltarea transportului public metropolitan
7. Drumul TransRegio "Salaj" (Zalau - Satu Mare)
8. Reabilitarea Drumului Judetean DJ 191C (Nusfalau - Crasna – Zalau - Creaca)
9. Variantele de Ocolire pentru Criseni si Simleul Silvaniei
10. Amenajarea si modernizarea caii ferate pentru introducerea unei linii de tramvai usor pe traseul Gara veche - Gara Zalau - Hereclean

Din zona metropolitana Zalau fac parte primarii din Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, si primari din 12 comune (Agrij, Crasna, Creaca, Criseni, Dobrin, Hida, Mesesenii de Jos, Mirsid, Pericei, Salatig, Sarmasag si Vârsolt) de pe o raza de circa 30 de kilometri în jurul municipiului. Ei sunt primarii care au dat mâna in 2015 pentru a forma Asociatia de dezvoltare intercomunitara Zona metropolitana Zalau.

Vizualizari 5868
Comentarii articol (25)

>

in 3 Iulie 2019 0:06

10. Povestea cu tramvaiul e hilara...pacat, a scrie si a vorbi in zadar e usor.

>

in 3 Iulie 2019 6:08

Povesti marca Ciunt.\r\nÎn 2017, același Ciunt declară (tot în Graiul...dar Artur a uitat se pare): ,,Parerea noastra este ca nu e oportuna amenajarea unui parc industrial,,

>

in 3 Iulie 2019 6:11

la parcul industrial o sa puneti borduri panselute si epurasi ? ....

>

in 3 Iulie 2019 6:13

Mincinosilor, crede-ti ca-i prostiti din nou pe alegatori??.Ati enumerat o gramada de investitii si voi nu aveti bani pentru umflatele voastre de SALARII !!!.\r\nAtentie la cum votam. Acestia nu mai trebuie sa intre nici in parlament.

>

in 3 Iulie 2019 6:25

Nenea primaru'vezi ca mai nou incepi sa delirezi ca si Ceausescu (asta batar marita majscula ).matale nu vedeti ca vi se subtiaza turma.cu cine si pentru cine aceste "realizari"?

>

in 3 Iulie 2019 6:28

Da,da.Deabia asteapta miile de salajeni plecati unde o vazut cu ochii sa se intoarca in parcul industrial sa traga ca sclavii la 1300 net.

>

in 3 Iulie 2019 7:24

Multe promisiuni in ultimul timp din partea primarului Cuunt!!! Se apropie alegerilelocale la anul!!! Daca s-ar concretiza macar un sfert din ele ar fi OK, dar vor trece sute de ani pana cand vor fi finalizate !!! In teorie totul e posibil dar puse in practica .... vor fi imposibil!!!

Ciunt>

in 3 Iulie 2019 7:39

Vin alegerile vine veterinar cu promisiuni și minciuni nu vede ca nu mai știe ce vorbește ești pierdut în spațiu primar de2 lei pina acum ai stat ascuns anii ăștia acum la alegeri ieși cu minciuni cine te credeam

>

in 3 Iulie 2019 8:00

Da ,tare i intereseaza pe toti de acest proiect,da,da ca si pe Dan Radu,exact ca pe el.

>

in 3 Iulie 2019 8:29

Io cred ca da amu inaite puteti faci ce vreti ca e tatuna.Lume sio dat sama deja ,

>

in 3 Iulie 2019 10:24

Cim zicea dancilq , devastam Germania:))) o sa vine Nemti sa munceasca in Zalau! Atatea promisiuni nu am mai vazut de mult! Epoca de aur s a intors ! Numa sa nu ne dati painea pe cartela ! Ciumatilor! Cine se mai increde in psd ?

>

in 3 Iulie 2019 11:13

Zalaul(Salajul)este ostil mediului de afaceri.Cine dracu maivine sa investeasca cu atitea controale de la institutile statului.Cu un aparat administrativ supra diminsionat care pentru o hrtie te poarta cu zilele.Asa ca Zalaul va deveni un oras de pensionari si bugetari.

>

in 3 Iulie 2019 11:16

Hotariti-va parc industrial sau stiintific si tehnologic,de fapt nu conteaza ,tot o minciuna pesedista.Ne aducem aminte ca nu cu mult timp in urma si primarul Ciunt si presedintele Marc declarau ca Zalaul nu are nevoie de parc industrial,acum cativa ani Marc Tiberiu promitea aeroport,asa-i cand se apropie vre-o campanie!Hai baieti cu trompeta!

>

in 3 Iulie 2019 11:29

Ce se va intampla cu comunele care sunt la peste 30 km de Zalau,cum sunt Marca,Ip,Halmasd.Plopis,Valcau,Sag,etc.Ia-ti lasat la voia soartei,sa se descurce singure,sau sa dea mana cu zona metropolitana Oradea-Marghita de care ar trebui sa apartina de drept?.

>

in 3 Iulie 2019 13:01

pai daca era autostrada transilvania pe meses puteam vorbi de un parc industrial,ce sa faca firmele sa-si rupa camioanele prin chiribis, cei cu voi nici dracu nu vine in parcul vostru

>

in 3 Iulie 2019 14:49

Terenul unde a fost prevazut Parcul industrial de 33 ha l=a dat Dan Radu la Czell , desi acesta a fost platit de Statul Roman in 1922 cu 1500 lei/iugar, RUSINE inAUTORITATILOR SALAJENE bateti din gura , pe de alta parte dati totul....

>

in 3 Iulie 2019 16:39

Mizerii3 psedisto ciuntite. Sau tradus3 kkturi

Speram>

in 3 Iulie 2019 18:18

Nu sunt adept PSD. De departe sunt adeptul politici de dreapta. Totusi nu pot sa vad anumite eforturi din partea Dl. CIUNT. Comparativ cu Capalnasiu cred ca a furat cam 15%. Clar in politica nu te bagi fara sa tragi foloase pt familia si sustinatori tai. Cine crede ca exista etica in politica ... sugerez sa repete gradinita. Cred ca nu au fost atenti la poveste "scufita rosie". La urma urmei important sa faca ceva remarcabil pt oras. Asfaltarea bulevardului este ceva ce Capalnasiu o putea face de 2 ori. De ce nu a facut? Pai a facut cartieru meses unde are 6 ha de teren intravilan. Sper ca Ciunt nu are toate blocurile de pe bulevard.

>

in 3 Iulie 2019 18:27

Cine o sa lucreze in parcul industrial?asta va fii problema mare!!!!!

>

in 3 Iulie 2019 20:05

Cell a fost platit de satatul roman din tezaur predat la rusi

>

in 3 Iulie 2019 20:36

Pt.18/18 se vede clar CA ești un ciumat. Cum sa nu vezi realizările făcute de Capilnasiu.Strazile și bulevardul au fost asfaltate pe mandatul lui. Apoi in urma lui Capilnasiu a rămas un parc minunat util atît pt.copii,tineri, bătrîni care își petrec cu plăcere timpul în acest parculet minunat unde găsești umbra,soare,băncuțe,măsuțe unde poți juca table,șah etc. Ciunt și echipa sa a scos bordurile existente de pe vremea lui Capilnasiu și le-a înlocuit să para mai noi și a plantat panseluțe de unde se poate ciuli ușor. Pe cine la ales ciumetii.\r\n

>

in 3 Iulie 2019 20:56

De ce nu s-au luptat să obțină bani europeni pt. modernizarea Armăturii unde ar fi creat o căruță de locuri de munca pt.cetateni. Au făcut praf din aceasta întreprindere, creind moluri unde vor face cumpărături doar bugetarii lui Ciunt.

Vremuri si vremuri !>

in 3 Iulie 2019 21:18

În regimul socialist nu erau parcuri, era în schimb o puternică Platformă industrială, mai mare chiar decât a Oradei !

18 si 18>

in 3 Iulie 2019 21:46

Ciumete roșu, votant de " dreapta" adica alde iști adica satelitul Psdragnea.Du te ma si trage apa ca pute rău a minciuni bolșevice securiste.

>

in 13 August 2019 20:03

O figura pesedista de rasul curcilor, acest om!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.