Palinca – motiv de cearta intre pedelistii si pesedistii salajeni

Palinca – motiv de cearta intre pedelistii si pesedistii salajeni

Un subiect fierbinte care incinge lupta politica locala – accizarea palincii- a devenit motiv de dezbatere si pentru democrat liberali care i-au contrazis pe reprezentantii PSD (fostii colegi de coalitie si de FSN), care afirmau ca Basescu s-ar opune scutirii de accize a traditionalei licori cu multe grade.
“Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana trebuie sa ne supunem si noi directivelor Comisiei Europene. In sensul accizarii produselor alcoolice Romania a obtinut o derogare in sensul ca accizele la palinca sunt reduse cu 50 la suta si doar pentru o cantitate de maximum 50 de litri”, a declarat presedintele PDL Salaj, Lucian Bode. El a mai spus ca declaratiile pesedistilor salajeni nu au nici un fel de acoperire, justificarea pentru mentinerea accizei rezidand din respectarea normelor europene. “Pozitia lui Traian Basescu nu a fost una de respingere a proiectului legislativ (un proiect elaborat si de reprezentanti ai PSD Salaj prin care se cerea scutirea de la plata accizelor la palinca n.n.), ci a cerut doar o reexaminare a acestuia, in formula sa initiala proiectul fiind advers legislatiei europene”, a adaugat Bode.
Liderul democrat liberal a mai spus ca vor fi realizate demersuri institutionalizate pentru ca salajenii sa fie scutiti de plata accizei pentru maximum 250 de litri de palinca.

A FOST BASESCU IN SALAJ. CE TARE…
“Unul dintre cele mai importante evenimente din ultima vreme pentru judetul Salaj” – asa a fost catalogata vizita locatarului de la Cotroceni de catre pedelistii locali care s-au intrecut in epitete pentru a descrie importanta trecerii lui Basescu prin Zalau si Simleu. Ioan Abrudan a remarcat claritatea discursului basescian tinut in Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiu, dar si pe trepte inainte de “imbaierea in multime”. De fapt un “dus de multime” comparativ cu ceea ce s-a intamplat la Simleu, unde Basescu a fost asteptat cu infrigurare (la propriu si la figurat) de vreo 4000 de fani, dintre care vreo 1000 erau chiar membri PDL. “Basescu e primul presedinte in exercitiu care viziteaza Simleul, iar pentru mine ca primar a fost cel mai important eveniment din ultimii ani”, a precizat Septimiu Turcas, care a adaugat ca presedintele Basescu s-a simtit ca acasa “sub Magura”, orasul fiind recunoscut ca fief portocaliu in judetul Salaj.
Si ca orice vedeta, Traian Basescu s-a lasat indelung asteptat, unii ultrasi pro-Basescu petrecand vreo doua-trei ore in centrul Simleului pana la venirea presedintelui care a fost primit cu aplauze si scandari. Se stie, de altfel, ca romanii au o redutabila experienta, cam de 50 de ani, in primirea festivista a conducatorilor patriei.
Democrat liberalii cred ca Basescu va castiga in Salaj
Pedelistii si-au prezentat si targhetul pentru alegeri, deputatul Lucian Bode afirmand ca spera ca actualul presedinte sa ocupe primul loc in preferintele electoratului salajean. De asemenea, Bode a mai spus ca participarea la vot, la nivel national, va fi de peste 50 la suta, iar Salajul va fi din nou pe primele locuri , salajenii fiind recunoscuti ca votanti constiinciosi.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *