Padurea statului – vanduta de foștii șefi al Ocolului Silvic din Ileanda

Procurorii au trimis în judecata patru inculpați pentru corupție și vânzari ilegale de masa lemnoasa. Este vorba de Mihiș Viorel – pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție -, Garduș Adrian Cristian – pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție -, Chira Valer Liviu – pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție – și de Pop Stelian – pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție.

Din rechizitoriu reiese ca, în perioada 2006 – 2010, cei patru au furat pur și simplu padurea statului profitând de statutul per care îl aveau.
Mihiș Viorel a fost șef la Ocolul Silvic Ileanda și inginer responsabil cu fondul forestier în perioada în care funcția de șef la Ocolul Silvic Ileanda era ocupata de inculpatul Garduș Cristian Adrian. Gardauș fusese și el inginer responsabil cu fondul forestier. stop_coloana Cei doi, împreuna cu șeful de district Chira Valer Liviu și cu padurarul Pop Stelian, au cauzat un prejudiciu statului – reprezentat de Direcția Silvica Salaj -, în cuantum de 193.405 lei, în folosul unor persoane care au exploatat abuziv 2.238 metri cubi de masa lemnoasa de pe raza Ocolului Silvic Ileanda.
Procurorii arata ca în virtutea atribuțiilor pe care le aveau, cei patru au abuzat de pozițiile lor și conlucrau în dauna Ocolului Silvic Ileanda.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecatoriei Jibou.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *