Aproximativ 16 miliarde de lei vechi au fost investiti pentru amenajarea Padurii Parc Bradet. Suma record pentru proiectele de mediu implementate in Salaj
Autoritatile locale din municipiul Zalau au inaugurat, ieri, Padurea Parc Bradet, un spatiu de aproape 20 de hectare de padure situat de o parte si de alta a drumului european 81, la intrarea in municipiu dinspre Cluj-Napoca. „Lucrarile au fost executate de catre SC Prolotus Criseni, care a primit ordinul de incepere a investitiei in 10 noiembrie 2008, termenul de executie fiind de 8 luni, dar munca a fost sistata o anumita perioada din cauza conditiilor meteo nefavorabile”, a declarat Radu Capilnasiu. Totodata, potrivit declaratiilor sale, costul total al investitiei este de 1.628.194 lei (peste 16 miliarde in lei vechi), 90 la suta din cheltuieli fiind suportate din bugetul de stat prin Administratia Fondului pentru Mediu, iar restul de 10 la suta din vistieria locala. Scopul proiectului a fost de a transforma padurea Bradet in zona de agrement prin amenajarea de alei, patru spatii de joaca pentru copii si cismele.
De asemenea, au fost realizate si lucrari pentru sistemul de iluminat public (30 de stalpi cu neoane) si au fost construite spatii unde adultii, dar si copiii, sa poata practica diferite activitati sportive.
„Dupa ce amplasamentul va fi predat Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP), urmeaza sa amenajam si spatii de parcare, atat in zona A (langa Hotel Royal) cat si langa centrul de ingrijire Acasa”, a mai spus Radu Capilnasiu.
Pentru viitorul administrator al parcului, a fost construita deja o cladire rustica, din lemn, unde vor fi depozitate si uneltele necesare lucrarilor de intretinere, activitatile mai ample urmand a fi asigurate de angajatii DGADP.
S-a renuntat la fantana arteziana
Administratia locala a renuntat la ideea de a construi o fantana arteziana, la intrarea in padure, banii pentru acest obiectiv urmand sa fie cheltuiti pentru imprej-muirea parcului.