Pacate penale

Pacate penale

Un judet mic, dar care nu duce lipsa de infractori. Asa poate fi caracterizat Salajul, dupa conferinta de presa sustinuta ieri de catre seful Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.
Gelozia naste monstri
O tanara din Ip a fost samanta unui scandal ce a izbucnit in 5 septembrie, in Nusfalau, intre prietenul acesteia, B. Cristian, si un alt tanar, V. Florin, de 18 ani, din Targoviste, pe care il luasera la ocazie. Conflictul dintre cei doi s-a aprins, iar targovisteanul l-a injunghiat in zona inimii pe salajean. Barbatul a fost transportat la spital, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale.
Gelozia excesiva l-ar fi impins pe L. Ioan, de 50 de ani, din localitatea Bic, sa faca un gest necugetat, in data de 13 septembrie. Potrivit primelor cercetari, barbatul ar fi patruns in locuinta fostei sale prietene si ar fi incendiat patul in care dormea O. Radu, de 40 de ani, din Simleu Silvaniei. Victima a suferit arsuri de gradele 3 si 4 pe jumatate din suprafata corporala.
Prejudicii de peste un milion de lei
Si la capitolul infractiuni economice, Salajul sta “bine”. G.D., administratorul unei societati din Simleu Silvaniei, a prejudiciat statul cu aproape 150.000 de lei, prin neinregistrarea in totalitatea a veniturilor obtinute. Totodata, acesta si-a insusit din banii firmei, folosind circa 65.000 de lei in interes personal.
Un alt caz este cel al administratorilor unei firme din municipiu, M. Ion si M. Aurora, care au eliberat noua file cec si doua bilete la ordin, catre agenti economici din judetele Salaj, Bihor, Satu Mare si Timis, fara a avea disponibil in cont si aflandu-se in interdictie bancara. Valoarea prejudiciului creat depaseste 830.000 de lei.
Hot prins in 17 minute
De 17 minute au avut nevoie politistii salajeni ca sa-l prinda pe autorul unui furt din localitatea Cizer. Profitand de neatentia lui T. Radu, distribuitor la o societate comerciala din Zalau, L. Fabian, din Timisoara, i-a sustras din autoturism suma de 1.450 de lei, 100 de tichete de masa, precum si mai multe facturi fiscale. Pana sa ajunga in Zalau, hotul, care nu se afla la prima infractiune de acest fel, a fost prins.
Conflict de interese
Primarul unei comune arondate Politiei Simleu Silvaniei este cercetat pentru conflict de interese, dupa ce a atribuit un contract in valoare de peste 220.000 de lei fara a respecta conditiile stipulate in caietul de sarcini. In acest fel, lucrarea a fost atribuita firmei ce apartine unui fiu de consilier local.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *