octombrie 4, 2022

Ovidiu Tender isi vrea gipsul din Stana inapoi

Firma SC Tender SA a cerut Consiliului Local Zalau revocarea hotararii prin care s-a decis retragerea dreptului de concesiune detinut asupra carierei de gips din satul Stana, pe motiv ca „masura retragerii este abuziva, ilegala si de natura sa produca prejudicii societatii”. Consilierii locali au hotarat sa respinga cererea SC Tender SA si sa mentina decizia de retragere a concesiunii pentru ca firma omului de afaceri Ovidiu Tender nu si-a achitat redeventa pe trimestrul IV al anului 2010 si pe primele doua trimestre din 2011, cumuland peste 180 de zile de intarziere, ceea ce a dus la rezilierea contractului de concesiune. De cealalta parte, in solicitarea transmisa Primariei Zalau, Tender SA sustine ca si-a achitat „redeventele datorate si facturate”.
La sfarsitul anului 2008, Tender SA a preluat in concesiune pe o durata de 20 de ani parcela Toplita din satul Stana pentru a desfasura activitati miniere de exploatare a resurselor de gips existente. Cu toate ca promitea locuri de munca pentru locuitorii din Stana, Tender s-a lovit de o reactie violenta a satenilor, care s-au opus proiectului deoarece „masinile de mare tonaj care urmau sa tranziteze zona le vor distruge casele si vor fi supusi unui grad ridicat de poluare”. Din 2008 si pana acum, SC Tender SA nu a facut aproape nici un demers pentru deschiderea carierei de gips.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.