OTP Bank Romania va majora, in luna septembrie, salariile angajatilor in medie cu 4,5%, respectiv cu nivelul inflatiei prognozate pentru acest an, a declarat, miercuri, presedintele institutiei de credit, Laszlo Diosi. El a punctat ca banca nu mai are in vedere disponibilizari de personal, dupa ce in prima parte a anului numarul angajatilor a scazut cu 37 la 1.059 de salariati. Dupa majorare, fondul de salarii se va mentine la nivelul de anul trecut.
Directorul de vanzari si retea al OTP Bank, Gabriel Cretu, a precizat ca majorarile salariale vor fi facute pe baza de performante, astfel ca majorarea de 4,5% va reprezenta o medie si nu toti angajatii vor avea acelasi nivel de crestere.
Cretu a mai aratat ca obiectivul din prima parte a anului a fost pastrarea echipei, desi OTP s-a numarat printre primele banci care au anuntat un program de restructurare a personalului, respectiv disponibilizari de 5% din total. „De fapt, oamenii cei mai buni, managerii de relatii, erau cei mai vizati pentru ca ei se ocupau de atragerea clientilor si nu prea erau utili pentru ca nu mai existau clienti pe partea de creditare. Era o mare capcana. Am convenit ca trebuie sa ii reintegram. Le-am explicat deschis ca sunt in pericol si singura solutie este sa performeze in deschiderea de conturi sau atragerea de depozite”, a explicat Cretu.
Banca a raportat dupa primul semestru un profit net de aproximativ doua milioane euro, in conditiile in care veniturile au crescut 36%, la 34,6 milioane euro. In acelasi interval, depozitele s-au majorat cu 22,1%, la 307 milioane euro, iar portofoliu de credite s-a restrans cu 4,2% fata de decembrie 2008, la aproximativ un miliard euro.
Presedintele bancii se asteapta ca profitabilitatea sa se mentina si in a doua parte a anului, cel putin la nivelul din primele sase luni.