octombrie 4, 2022

Organizatorii taberei de langa Brasov – reclamati la politie

Medicina Legala a stabilit ca una dintre cele doua fetite din Sanmihaiu Almasului, traumatizate in tabara la Barcut, a avut nevoie de aproape trei saptamani de ingrijiri medicale.
Mama fetelor din Snmihaiu Almasului care s-au intors traumatizate la sfarsitul lunii iulie dintr-o tabara de langa Brasov va depune azi o plangere la politie impotriva organizatorilor taberei. Femeia din Sinmihai cere sa i se faca dreptate si vrea ca niciun copil sa nu mai ajunga in aceasta situatie. In urma cu o luna, Aura, de sase ani si Iulia, de zece ani, au fost intr-o tabara, unde au avut parte de „un program de distractie occidental”, care a constat intr-o plimbare nocturna pe langa cimitir, fapt care a marcat-o pe fetita de sase ani. In acelasi timp, fata de zece ani s-a intors cu o rana la picior, provocata de un alt copil din tabara, intr-un moment in care supraveghetorii nu erau atenti.
Luati la bani marunti de autoritati
La sesizarea mamei, personalul abilitat de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj s-a deplasat la domiciliul familiei Seiche din Sinmihaiu Almasului pentru a verifica starea celor doua fete. In urma acestor actiuni, s-a stabilit ca fetele vor avea parte de consiliere psiho- logica, la cererea mamei, oricand este nevoie. De asemenea, reprezentantii DGASPC Salaj vor sesiza institutiile competente sa faca verificari cu privire la autorizatiile existente pentru tabara din Barcut. „Noi o sustinem pe mama sa faca toate demersurile necesare. Ceea ce tine de institutia noastra se va face, dar in cazul in care acest caz ajunge in fata instantei, doamna Seiche va fi nevoita sa isi angajeze un avocat care sa ii apere interesele, pentru ca noi nu dispunem decat de juristi”, spune directorul adjunct al DGASPC Salaj, Alexandru Basa.
Examenul medico-legal confirma povestea mamei
In urma efectuarii examenului medico-legal, s-a stabilit ca fata de zece ani, Aura Maria Seiche, a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce cu un corp intepator. In acelasi raport se spune ca leziunile au necesitat intre 16 si 18 zile de ingrijiri medicale si ca pot data din 27 iulie, mai exact din perioada in care minora se afla in tabara de langa Brasov. „Este scris negru pe alb de catre un doctor de la Medicina Legala ca fata mea a fost ranita in acea tabara. Pana acum nu am stiut cum sa dovedesc, dar acum ca am toate probele, vreau sa merg mai departe, ca sa se faca lumina si sa nu se mai intample asa ceva”, spune mama fetelor. Aurica Seiche spera ca in urma plangerii depuse la Politia din comuna Sinmihaiu Almasului sa demareze cercetari cu privire la modul in care a fost organizata aceasta tabara.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.