noiembrie 27, 2022

Ordonanța care stabilește prețurile la curent, adoptată de Guvern

Vineri, 11 noiembrie, Executivul a adoptat noua ordonanță pe energie, care păstrează tarifele pentru consumatorii casnici cu consum redus și prevede un nou tarif plafonat pentru cei care consumă peste 255 kWh pe lună. IMM-urile și marile companii vor avea tarife maxime dedicate.

Noua grilă tarifară națională pentru consumatorii casnici prevede un tarif maxim de 0,68 lei/kWh pentru un consum sub 100 kWh/lună, maxim 0,80 lei/kWh la un consum între 100-255 kWh/lună, maxim 1,30 lei/kWh la un consum peste 255 kWh/lună.

-Pentru IMM-uri, spitale, unități de învățământ, servicii sociale, prețul este maxim 1 leu/kWh.

Marii consumatori economici vor plăti maxim 1,30 lei/kWh.

“Prin această politică de prețuri, ținem sub control facturile consumatorilor casnici și păstrăm competitivitatea companiilor românești. Noua ordonanță aduce și un nou mecanism de achiziție centralizată a electricității, la un preț de 450 lei/MWh. Astfel, prețurile energiei tranzacționate pe piața internă nu vor mai avea fluctuații majore. Acest mecanism este conform cu reglementările europene și va funcționa până în martie 2025”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *