decembrie 9, 2022

Orban vrea un buget pana pe 31 decembrie, prin asumarea raspunderii fara Parlament?

Imediat dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie 2019, Orban a declarat cu privire la PSD ca "Ne-au lasat astia un buget facut praf". Pe 5 decembrie 2019, premierul Ludovic Orban a declarat ca vrea ca pâna pe 31 decembrie Legea bugetului de stat sa fie adoptata. Guvernul intentioneaza sa adopte proiectul de buget prin procedura angajarii raspunderii intre Craciun si Anul nou, in cazul in care negocierile cu PSD, ALDE, Pro România si UDMR esueaza, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale. Astfel ca, ar fi a saptea intentie de a trece un proiect de lege important sau o serie de masuri ocolind Parlamentul.

rn

Orban, a declarat ca "Eu nu am vorbit inca de angajarea raspunderii. Obiectivul nostru este sa finalizam intr-un termen cât mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat si sa il trimitem in dezbaterea Parlamentului. (…) Obiectivul nostru este sa fie adoptate pâna in data de 31 decembrie", a explicat Orban, intrebat daca isi va asuma raspunderea asupra proiectului.

rn

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca, daca Guvernul isi asuma raspunderea, social-democratii vor depune proiecte de lege pentru a amâna adoptarea bugetului de stat.

rn

"Ar fi o premiera in România, cred ca si in Europa, ca un Guvern sa vina cu asumare pe buget. Este cea mai importanta lege care se discuta in Parlament. Nu poti sa eviti Parlamentul când faci bugetul. Nu si-a permis nimeni pâna acum, dar România este plina de surprize", a explicat Ciolacu.

rn

Pe de alta parte, presedintele Klaus Iohannis considera ca "asumarea raspunderii este o metoda de legiferare care poate sa functioneze". Acum sa vedem ce buget o sa ne lase "astialalti", de la PNL.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *