Orban: Filialele care l-au sustinut pe Tariceanu nu vor fi pedepsite, ci sprijinite

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Buzau, ca filialele din tara care l-au sustinut la congresul extraordinar al partidului pe Calin Popescu Tariceanu la presedintia formatiunii, si nu pe Crin Antonescu, nu vor fi pedepsite, ci se va incerca sprijinirea lor. Una din organizatiile PNL din tara care la alegerile de la sfarsitul lunii trecute l-a sprijinit pe Tariceanu pentru presedintia partidului a fost cea de la Buzau, unde s-a aflat, joi, Ludovic Orban, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pornind de la exemplificarea filialei buzoiene, liderul liberal a dezvaluit ca filialele care se afla in aceeasi situatie cu cea de la Buzau, care au mers “pe mana lui Tariceanu” la congresul din martie, nu vor fi sanctionate, asa cum se intampla in alte partide, dupa astfel de evenimente.
“Desi liderii de la Buzau, Cristi Bagiu si George Scutaru, au avut alte optiuni, le respectam, este normal sa avem opinii diferite in partid, iar asta nu va afecta relatia dintre noua conducere a partidului si cea din teritoriu. Criteriile de analiza a activitatii filialelor sunt aceleasi legate de performanta, de cat de apropiate sunt de alegatori, de rezultalele la alegeri. Singurele masuri pe care le luam chiar si acolo unde nu s-au obtinut rezultate bune sunt de sustinere, de analiza a cauzelor pentru care o filiala nu reuseste sa se dezvolte. Uneori poate sa fie din cauza liderilor, alteori din alte cauze. De aceea, incercam sa oferim tot sprijinul indiferent de optiunea de la congres. Congresul a trecut, suntem o echipa acum, in PNL nu exista delict de opinii, tocmai din acest motiv suntem liberali pentru ca avem dreptul la opinie”, a afirmat Ludovic Orban.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *