ianuarie 29, 2023

Ora 4:00 devine ora 3:00 în această noapte

Trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din luna octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică între 30 și 31 octombrie. Ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04.00 devenind ora 03.00. Această zi va fi cea mai lungă zi din an, ziua de 30 octombrie având 25 de ore în loc de 24 de ore.

Trecerea la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă.

Sistemul cu ora de vară și ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului, apărute în anii 1970. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau în agricultură.

O propunere de renunţare la schimbarea orei a apărut în Uniunea Europeană în 2018 şi ar fi trebuit să intre în vigoare încă din 2019, dar mai multe ţări europene s-au opus acestei măsuri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut